Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 02.02.2015.
09:36
Beta A

Dačić: Srbija i EU se slažu, ali su portparoli neozbiljni

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija nema "dubljih neslaganja" sa Evropskom unijom, ali da se sa Srbijom ne može komunicirati na nivou portparola o dnevno-političkim pitanjima.

Fonet/D. A.
Dačić: Nema potebe da Beogradu neko deli savete

- EU ima pravo da iznosi svoja mišljenja.., ali smeta način na koji se komunicira sa Srbijom, mora se razgovarati na mnogo ozbiljniji način, nego što su to izjave portparola, rekao je Dačić za RTS.

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič saopštila je u subotu da EU očekuje od vlasti Srbije da potpuno sarađuje i podrži zakonom utemeljen rad ombudsmana i nezavisnih regulatornih tela, i da je zabrinuta zbog tvrdnji nekih sektora u Srbiji da ombudsman ugrožava nacionalnu bezbednost.

Dačić je u nedelju, na redovnoj mesečnoj konferenciji za novinare, povodom izjave Maje Kocijančić za koju je rekao da je "tehničko lice", rekao da "nema potrebe da Beogradu neko deli savete, mešajući se u njegova unutrašnja pitanja", a danas je rekao da se ni na sastancima o evropskim integracijama ne razgovara o dnevnoj politici, već o strateškim pitanjima.

- Mi duboko uvažavamo ono što govore institucije EU, ali nema potrebe za takvom komunikacijom, rekao je ministar.

Dačić je danas ukazao da bi i Srbija mogla da reaguje na mnoge dnevno-političke tema u EU.

- Mi sada dolazimo situaciju da je praksa protokola u Zagrebu vraćanje naših dopisa na ćirilici... i mi ćemo morati da uvedemo reciprotitet kada je Hrvatska u pitanju, i sve što piše na latinici mi ćemo im vraćati. Jel' to evropski put?, upitao je Dačić.

Govoreći o nastavku dijaloga Beograda i Prištine 9. februara u Briselu, on je kazao da očekuje da će taj sastanak biti ključan za otvaranje prvih poglavlja u pregovorima Srbije sa EU.

Dačić nije želeo da spekuliše da li će prvo poglavlje biti otvoreno u narednih šest meseci, već je naglasio da "Srbija treba da radi svoj posao", ali je rekao i da otvaranje pregovora o pojedinačnim poglavljima "zavisi (od toga) kako će zemlje-članice EU oceniti napredak u implemetnaciji Briselskog sporazuma".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.02.2015. 10:33
Србија је све захтеве запада већ испунила.После 5 октобра запад је затражио да се похапсе сви Срби који су се борили за Српски народ и ДС је све похапсио.ДС је потписао СОФА споразум са Кондолизу Рајс.Коштуница је дозволио Вуку Драшковићу да потпише окупацију Србије.Стефановић ДС је почео потписивање Бриселског споразума а Вучић и Дачић су завршили потписивање.Отворени су прелази са Косовом и дозвољена су сва права Косову.Дачић,Вучић и Николић су дозволили албански језик у Школама Бујановац,Прешево и Медвеђа а дозволили су Босански језик у Рашкој.Мађарски језик још више у Војводини. ЖИВЕЛА ДЕМОКРАТИЈА .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online