Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 29.01.2015.
15:11
Beta, Srna A

Šešelj: Službe vojne bezbednosti nikada nisu radile po zakonu

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je da domaće vojne službe bezbednosti nikada nisu radile u skladu sa zakonom i da je neophodno što pre preispitati njihov rad.

Fonet/SRS
Preispitati rad svih službi vojne bezbednosti: Vojislav Šešelj

- Vojne bezbednosne službe, uključujući i Vojnobezbednosnu agenciju (VBA), nisu pretrpele ozbiljnije reforme još od vremena komunizma. Kako su radile u tom periodu tako rade i danas. Nikada se nisu pridržavale zakona u svom radu a uvek su bile zaštićene - kazao je Šešelj na konferenciji za novinare u sedištu SRS-a u Zemunu.

Prema njegovim rečima, VBA je pratila pripreme mitinga koje je SRS oganizovala nakon povratka lidera radikala iz Haga.

Odustati od EU

Šešelj je još rekao da Grčka, Srbija, Bugarska i Rumunija treba da se odreknu članstva u EU i da se preorijentišu na integraciju sa Rusijom.

- Nadamo se da će doći do buđenja nacionalne svesti i u bratskoj Bugarskoj. Kako bi se dodvorila Amerikancima i vodećim silama EU, sadašnja bugarska vlada odustala je od velikih projekata sa Rusijom i na taj način se odrekla 12 milijardi evra - naveo je Šešelj.

- Znamo da smo od osnivanja bili pod njihovom prismotrom. Sada smo predmet njihovog interesovanja jer niko drugi osim mene ne moži da ugrozi aktuelni režim Aleksandra Vučića. Zato mi blokiraju pristup medijima u Beogradu i opstruišu nastupe na lokalnim medijima - kazao je Šešelj.

Prema njegovoj oceni, VBA i druge vojne službe uvek su bile "opasnije" od civilnih bezbednosnih službi.

- Iako im to nije dozvoljeno zakonom, vojne službe su se od ranije bavile opozicionim ali i partijama na vlasti. Dok mi je Bezbednosno informativna agencija dostavila navodno kompletan dosije koji su imali o meni, od VBA sam dobio dogovor da nikada nisam bio predmet njihovog rada, sto je naravno laž - rekao je lider radikala.

Kako je naveo, SRS će u narednom periodu insistirati na tome da se preispita rad vojnih službih bezbednosti a naročito njihova uloga tokom ratova na prostoru bivše Jugoslavije kada je glavni vojni obaveštajac bio general Aleksandar Vasiljević.

Šešelj je pozdravio pobedu partije Siriza na nedanim parlamentarnim izborima u Grčkoj, ocenivši da dolazak na vlast te stranke predstavlja "novu nadu da se stvari mogu promeniti i da se bliži kraj EU".

- Ubeđeni smo da je Siriza partija srpskih prijatelja. Očekujemo od nove grčke vlade da donese odluku o moratorijumu na otplatu dugova i da u budućnosti taj primer slede i Španija i Italija, pa da EU počne da se urušava - kazao je predsednik SRS-a.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online