Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 23.01.2015.
18:17
Beta A

Novi Pazar "na nogama" zbog karikatura o Muhamedu

Glavni imam Novog Pazara Irfan Malić ocenio je u petak u Novom Pazaru, na protestu zbog objavljivanja karikatura proroka Muhameda, da za ubistva karikaturista u Parizu nisu krivi muslimani, već oni koji su naručili karikature.

Beta/Milan Obradović
Protest u Novom Pazaru protiv karikatura Muhameda u listu Šarli Ebdo
 

Malić je pred nekoliko hiljada ljudi kazao da ubistva karikaturista lista "Šarli ebdo" nisu terorizam, već atentat, kao i da islam nema veze sa terorizmom.

Nekoliko hiljada Novopazaraca protestovalo je danas u centru grada zbog objavljivanja karikatura proroka Muhameda u francuskom nedeljniku "Šarli ebdo", ali i u drugim medijima.

Skup je protekao mirno, bez incidenata, a okupljeni nisu isticali nikakve parole, niti su, osim transparenta na kojem je pisalo "Muhamed s.a.w.s.", nosili druga obeležja.

"Za atentat u Parizu su krivi oni koji su naručili karikature, jer su time uvredili milijardu i po muslimana u svetu, pa ako su dvojica ili trojica reagovala neprimereno osudite ih, ali ne krivite islam i sve muslimane. Ukoliko to uradite, doveshete sebe u problem, jer to u Evropi neće proći lako kao 11. septembar u Americi", izjavio je Malić.

On je rekao da su muslimani u Novom Pazaru imali moralnu obavezu da na ovaj način izraze protest zbog "blaćenja i kaljanja poslanika Muhameda i da mu tako pokažu da ga vole".

"Mi smo protiv svakog terora, nećemo uvredama uzvraćati na uvrede. Mi poštujemo i Isusa i Mojsija i jednako smo uvređeni iako neko i njih vređa, jer mi ne pravimo razlike među poslanicima i u sve njih verujemo", istakao je Malić.

Na skupu je navedeno i da ga "nisu organizovali ni navijači, niti Muslimanski omladinski klub, već vernici".

POVEZANE VESTI

Petak 23.01.2015. 20:44
Smesno muslimani nemaju veze sa terorizmom isto kao kuurva sa prostitucijom.
Subota 24.01.2015. 12:04
Poturice razumeju samo jedan jezik "jezik sile",i Srbija ce morati to da ima na umu ako zeli da opstane!
Petak 23.01.2015. 19:20
placate li porez drzavi ? struju? osiguranje ? izgradjujete li nesto ? gradite li sta Osim dzamija?KOJU SKOLU OSIM ISLAMSKE UCITE ? postujete li svoje komsije Pravoslavne? postujete li drzavu u kojoj zivite ? Ko su vam dedovi i pradedovi ? Ko vas placa da sirite Islam u Hriscanskoj zemlji ? Od kud vam novci za vjerske Objekte a pljujete drzavu Srbiju ? sve bi ja vas u zatvor pa se tamo islamisi koliko ti volja
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online