Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Utorak 20.01.2015.
17:15
Beta A

Vučić: Srbija spremna za dijalog o Trepči

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija spremna za dijalog o Kombinatu Trepča, te da će u Briselu razgovarati o toj temi.

Fonet/D. A.
Srbija spremna za razgovore u Briselu: Aleksandar Vučić
 

- Ako Tači kaže da nema pregovora, to je velika sila, on je veliki lider svog naroda, ja sam običan čovek i ne mogu da pretim. Mi smo spremni da razgovaramo, spremni na dijalog. Zasad mu to nije prošlo, videćemo kako će ići u budućnosti, mi ćemo svakako ići u Brisel da razgovaramo - kazao je Vučić za televiziju "B92".

Železara

O pregovorima s kompanijom Esmark o strateškom partnerstvu u Železari Smederevo, premijer je rekao da su "ti razgovori veoma teški", te da ce pokušati da se ugovor završi u narednih deset ili 12 dana.

- Kada Železara radi, BDP-a ide nagore za direktnih 0,6 odsto. Ako uspemo, mislim da će to biti veliki uspeh za Srbiju - naveo je on.

Komentarišući izjavu zamenika premijera i ministra spoljnih poslova Kosova Hašim Tačija da se o Trepči neće pregovarati sa Srbijom jer je ona bogatstvo Kosova, istakao da je Vlada Kosova želela da završi privatizaciju Trepče pre otvaranja tog pitanja u Briselu.

- Mislim da je to bilo s naše strane veoma ozbiljno i odgovorno ponašanje, ali mi smo samo obični ljudi, ali ako ti lideri u nebesima kažu da neće da dođu, onda neće doći u Brisel, ali ja se brinem da će da trče u Brisel - dodao je premijer.

Vučić istakao da je o Trepči bilo razgovora i s predstavnicima Kvinte - pet najuticajnijih zemalja Zapada.

Zamoljen da prokomentariše procenu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) po kojoj je očekivan rast bruto-domaćeg proizvoda (BDP) Srbije ove godine svega 0,5 odsto, dok je septembra prošle godine EVRD predviđala rast od dva odsto, Vučić je kazao da Srbija neće biti u recesiji ove godine što će "biti veliki uspeh za zemlju koja rešava pitanje finansija".

- Mislim da ni u ovoj godini nećemo biti u recesiji. Prvo moramo svoj sistem da ozdravimo, svoju zemlju da ozdravimo. Drago mi je što su ljudi iz Svetske banke hvalili naše poteze - rekao je Vučić.

Kako je objasnio, poplave su odnele pet odsto BDP, a oporavak od toga nije lak.

POVEZANE VESTI

Utorak 20.01.2015. 17:24
Predsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija spremna za dijalog o Kombinatu Trepča, te da će u Briselu razgovarati o toj temi. Kako kažeš da nisi priznao Kosovo, o čemu ćeš pregovarati, o Trepči..., da li je naša ili njihova, a ti moraš na teritoriju Srbije sa dozvolom od Tačija ! Tači i jeste veliki lider svoga naroda, ali ti nisi, tebi se naređuje u Briselu, Berlinu i Vašingtonu !
Utorak 20.01.2015. 18:42
Kako ću lepo da Albancima prodam Trepču, i Sebi u džep strpam masnu proviziju, cela Srbija će da se puuši! Pa da zbrišem na Maldive... Nešo! Opet me nisi podsetio da popijem lek! Ah, ti mali, beskorisni stvore, zapamtićeš ti Mene!
Utorak 20.01.2015. 17:21
Vučiću!O kakvom dijalogu ti pričaš?Da više nisi ni slično nešto izjavio.Vid ti njega šata valja oko brega.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online