Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 14.01.2015.
06:45
J. L. Petković - Vesti A

Velike nade i mala korist

Premijer Srbije Aleksandar Vučić u Gračanici će u sredu svečano otkriti spomenik srpskom kralju Milutinu, simbolično na dan Svetog Vasilija. To je prvi spomenik ovom srpskom kralju u Srbiji. Istog dana će obići i Štrpce i Pasjane, gde će otvoriti porodilište.

Sve spremno za doček premijera
 

Vladeta Kostić, kandidat za gradonačelnika Gračanice, očekuje da poseta premijera prođe u najboljem redu.

- Želim da sve bude mirno i dostojanstveno s obzirom na to da je razlog posete premijera Vučića Gračanici otkrivanje spomenika kralju Milutinu. Poseta je ekonomske i kulturne prirode, i očekujem da građani masovno dođu na taj događaj i čuju poruke od premijera jer mi mnogo zavisimo i od Vlade Srbije - kaže za "Vesti" Kostić.

Premijer će posetiti i manastir Gračanica, gde će se sresti sa vladikom Teodosijem. U centru te opštine istaknute su zastave Republike Srbije, kao i pano sa Vučićevim likom na kome piše: "Dobro došli predsedniče Vlade." Većini građana sa kojima smo razgovarali drago je što premijer dolazi na Kosovo.

- Treba i češće da nam dolazi - komentarisao je jedan od građana. Međutim, ima i onih koji smatraju drugačije.

Bik na ražnju

Bik za Novu godinu

U Gračanici je sve bilo spremno za doček pravoslavne Nove godine i dolazak premijera. Kraj velike bine pekao se roštilj, prasići i bik namenjen svima koji su srpsku Novu dočekali na trgu. Sve to je za građane besplatno organizovala opština Gračanica.
- Spremili smo bika od 400 kilograma, deset prasića, pet jaganjaca, deset kazana rakije i pet kazana vina. Ovo je nezapamćeno slavlje. I ranijih godina se slavilo, a nadamo se da će ovde biti najbolje - kaže Slobodan Arsić.
 

- Njegovim dolaskom ne očekujemo nikakvo poboljšanje, jer dolazi samo da nas zamajava i zavarava. Jedino što od njega možemo da očekujemo jeste da ćemo što pre prodavati kuće i ne našom voljom otići odavde konačno - kaže Gradimir Denić, meštanin Čaglavice, poznat pod nadimkom Mason.

On ističe da "Srbi sa Kosova moraju da shvate da oni moraju da se pitaju o svojoj sudbini".
- Političari iz Srbije unazad 25 godina Kosovo i srpski narod koriste kao dečju igru lego kockice, slože ih kako njima odgovara. Ubrzo će se naći neko ko će složiti te kockice kako treba - nada se Denić.

Puno je i onih koji su odbili da govore za novine, a pojedini su pitali zašto premijer nije uključio i posetu severnom delu Kosovske Mitrovice.

POVEZANE VESTI

Sreda 14.01.2015. 10:42
Nada umire posljednja....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online