Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 10.01.2015.
13:23
Beta A

Premijer Srbije: BIRN, to su oni što lažu! BIRN: Naše tvrdnje su 100 odsto tačne!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić odbacio je tvrdnje da je bilo manipulacija u izboru firme koja će biti zadužena za ispumpavanje vode u kopu "Tamnava-Zapadno polje". On je optužio BIRN da su bili potplaćeni da lažu oko Er Srbije, ali i navodnim manipulacijama u izboru firme za ispumbavanje vode u kopu Tamnava.

Fonet/A. L.
Srpski premijer uputio oštre reči na račun BIRN-a: Aleksandar Vučić
 

"BIRN (Balkanska istraživačka mreža), to su oni koji su lagali oko Er Srbije, oni koji su dobili pare od gospodina Devenporta i EU da govore nešto protiv Vlade Srbije. Tim lažovima recite da su opet lagali", rekao je Vučić novinarima posle sednice Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) u Beogradu.

Koordinator programa Balkanske istraživačke mreže (BIRN) u Srbiji Slobodan Georgijev reagovao je na premijerova navode, te istakao da BIRN stoji iza svojih tekstova i da je tekst o ispumpavanju vode iz kopa Tamnava za koji ih je premijer Srbije Aleksandar Vučić optužio da u njemu iznose neistine, 100 odsto istinit.

Georgiev je kazao da ne može da komentariše to što "neko kaže da je lažov" i da je "Ispumpavanje kopa i budžeta" tekst koji je "čist i konzervativno napisan".

"Mi smo objavili tekst iza koga stojimo. Naš tekst je 100 odsto tačan, sve je jasno, mi nikada ne objavljujemo stvari za koje nemamo dokaze. Žao mi je niko od kolega nije preneo taj tekst", kazao je Georgijev agenciji Beta.

NUNS: Pritisak Aleksandra Vučića na novinare BIRN-a

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) danas je najoštrije protestovalo zbog načina na koji je premijer Aleksandar Vučić govorio o Balkanskoj istraživačkoj mreži (BIRN), koju je optužio da laže.

NUNS ocenjuje ovakvo ponašanje predsednika Vlade Srbije otvorenim pritiskom, ne samo na novinare BIRN-a, već i ugrožavanjem slobode medija, kaže se u saopštenju NUNS-a.

Kako saopštavaju u tom udruženju, nazivanje novinara BIRN-a "lažovima", uz optužbe da su dobili novac da bi "govorili nešto protiv Vlade Srbije", je rečnik koji pripada prošlim vremenima i neprihvatljiv je za demokratsko društvo i državu koja, kako često ističe i sam Vučić, želi da postane deo Evropske Unije.

NUNS upozorava da uspostavljanje kritičke javnosti, kao sastavnog dela demokratskih sistema, nije moguće bez istraživačkog novinarstva kojim se bavi BIRN.

POVEZANE VESTI

Subota 10.01.2015. 16:23
Pa šta sad? Opet sam zaboravio da popijem lekove i počeo sam da se dernjam, da divljam i da pretim! Ja tako uvek radim... evo, i sad ih nisam popio. Ima da ih sve pohapsim! Sve do jednog! Celu Srbiju ću da pohapsim! A sad me izvinite, imam zakazano kod psihijatra...
Subota 10.01.2015. 14:23
"BIRN (Balkanska istraživačka mreža), to su oni koji su lagali oko Er Srbije, oni koji su dobili pare od gospodina Devenporta i EU da govore nešto protiv Vlade Srbije." Свака ти част на овим речима!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online