Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 19.04.2010.
02:08 >> 13:30h
Tanjug A

Aerodrom Beograd ponovo otvoren

Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" i celokupni vazdušni prostor u nadležnosti Agencije za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore od ponoći su otvoreni za saobraćaj, ali broj letova i odredišta do kojih avioni letete zavisi od situacije u regionu i drugim delovima Evrope. Letovi za Amsterdam, Pariz London i Diseldorf i danas će biti otkazani, rekao je direktor beogradskog aerodroma.

Direktor aerodroma "Nikola Tesla" dr Velimir Radosavljević izjavio je Tanjugu da će beogradska vazdušna luka već od ranih jutarnjih sati biti spremna za sletanje aviona i za polaske iz Beograda, ali da će letovi zavisiti od aviokompanija i uslova na drugim aerodromima i vazdušnim prostorima.

"Otvaranje ne znači da će svi letovi automatski i biti obavljani, već zavisi od toga da li je aerodrom na koji se leti iz Beograda otvoren, kao i vazdušni prostor na putu do njega", objasnio je Radosavljević.

Letovi kompanije "Jat ervejz" za zapadnu i severnu Evropu još se ne realizuju, dok će do kraja dana, između ostalog, biti realizovan let za Beč, gde je aerodrom otvoren za saobraćaj, izjavila je danas Tanjugu PR menadžer JAT-a Zeljka Trninić.

Do sada su realizovani letovi za Atinu, Podgoricu i Rim, kazala je Trninićeva, napomenuvši da je iz Rima ostvaren i odlazni i povratni let.


Planirano je da do kraja današnjeg dana, pored leta za Beč, budu realizovani letovi za Moskvu, Tivat, Skoplje, vezani let za Maltu i Tripoli, čarter let za Hurgadu i Šarm El Šejk i dva leta za Podgoricu, kazala je ona.


Trninićeva je dodala da je, kada je kada je reč o letovima za zapadnu i severnu Evropu, situacija još prati, pa će se na osnovu toga i odlučiti o eventualnoj realizaciji letova ka tim destinacijama.

Ona je rekla da bi do kraja današnjeg dana trebalo da budu poznate prve procene o štetama koje je kompanija "Jat ervejz" pretrpela zbog blokade aviosaobraćaja usled posledica koje je izazvala erupcija vulkana na Islandu.


Komitet za bezbednost Agencije za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore odlučio je da od ponoći celokupan vazdušni prostor u njenoj nadležnosti bude otvoren za prelete, poletanja i sletanja sa svih aerodroma.

Radosavljević je rekao da je avion za Atinu poleteo u 07.05 časova i da će biti obavljeni letovi prema destinacijama, gde je otvoren vazdušni prostor, a da putnici mogu dobiti potrebne informacije putem sajta.

I dalje su otkazani letovi za Amsterdam, Pariz London i Diseldorf, naveo je Radosavljević u izjavi RTS-u.


Prostor nadležnosti Agencije za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore obuhvata Srbiju, Crnu Goru, 55 odsto gornjeg vazdušnog prostora Bosne i Hercegovine i deo međunarodnih voda Južnog Jadrana, a odluka o otvaranju tog vazdušnog prostora doneta je na osnovu podataka o kretanju oblaka vulkanske prašine.


Špansko predsedništvo Evropske unije saopštilo je da bi 50 odsto letova, koji su obustavljeni zbog oblaka pepela iz vulkana na Islandu, moglo da bude obnovljeno danas.


Aviosaobraćaj u većem delu Evrope u blokadi je već četiri dana zbog oblaka pepela prouzrokovanog erupcijom vulkana na Islandu, a većina evropskih zemalja odlučila je da vazdušni prostor bude zatvoren i do određenih termina tokom današnjeg dana.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online