Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 01.01.2015.
10:19
Beta, blic.rs A

Spektakl na ulicama Beograda: Muzika, dobro raspoloženje i dve prosidbe

Beograđane i goste glavnog grada nije sprečio minus od 10 stepeni da prisustvuju koncertima na otvorenom. Na ulicama je najviše bilo mladih, ali su se mogli videti i stariji građani kao i deca. Gosti su imali priliku da gledaju 14 izvođača, dve prosidbe i jedan neverovatan vatromet.

U novu 2015. godinu, više hiljada posetilaca ispred Doma Narodne Skupštine uveo je Vlado Georgijev, nekoliko stotina okupljenih na Trgu Republike ispratilo je staru godinu uz Neverne bebe, dok je sa di džej Markom Nastićem na platou ispred Fllozofskog fakulteta novu godinu dočekalo njih oko stotinu.

Doček ispred Doma Narodne skupštine obeležio je nastup folk pevača Nikole Rokvića koji je na binu pozvao svoju devojku, stavio joj prsten na ruku i zaprosio, a ona u mikrofon rekla da. Na toj bini je nastupila i Emina Jahović, a do tri sata ujutru, najupornije posetioce zabavljali su "Neverne bebe" i Mira Škorić, kao i brojni DJ-ejevi.

Zlatibor slavio uz Čolu

Na Zlatiboru je na spektakularnom dočeku oko 50.000 posetilaca dočekalo Novu godinu uz Zdravka Čolića. Nakon ponoći na binu su uz vatromet izašli trubači Radiše Vitezovića.

Stopama Nikole Rokvića krenuo je i nepoznati mladić Ilija, koji je tokom koncerta Vlade Georgieva zaprosio devojku Violetu. I Vlada i publika bili su iskreno iznenađeni gestom, a popularni pevač je obećao da će kumovati paru.

Uzbudljivo je bilo i na trgu Republike, gde su prisutne zabavljali Kiki Lesendić i Neverne Bebe, dok je na Studentskom trgu zvezda večeri bio Marko Nastić.

Iako su grad pritiskle polarne temperature, stranci su se većinom odlučili da najluđu noć provedu upravo u Skadarliji, a najviše je bilo Italijana koji ne kriju zadovoljstvo dolaskom u Beograd.

Duž Knez Mihailove ulice, kao i kod Skupštine postavljeni su štandovi na kojima su se prodavali topli napici - kuvano vino, rakija, topla čokolada, čajevi, ali i pljeskavice, kobasice, kao i slatkiše.

U gradu su se mogu čuti različiti jezici, engleski, nemački, makedonski, a grupa Slovenaca rekla je reporteru Agencije Beta da je u Beogradu najbolji provod i da su i ranije dolazili.

Za ljubitelje klasične muzike organizovan je koncert u Sava centru na kom nastupaju orkestri Kamerata Serbika i Beogradski simfoničari uz dirigente Bojan Suđića i Vojkana Borisavljevića, kao i Lidija Bizjak, Katarina Jovanović, Nemanja Stanković, Ljubiša Jovanović, Snežana Savičić.

Beta/D. G./DR
Novosađani su uživali u novogodišnjoj noći, a u ponoć su imali priliku da vide izuzetan vatromet
 

Slavilo se i u Novom Sadu, Subotici

Na centralnom novosadskom Trgu slobode Nova godina je dočekana uz nastup Crvene jabuke i uz vatromet.

Na velikoj bini u centru Novog Sada program je počeo u 20.30 nastupom benda Divanhana. Sat vremena pre ponoći nastupile su Frajle, a pre njih i Garavi sokak i Lav hantersi.

Novosađani se zabavljaju i na manjoj bini u ulici Laze Telečkog, gde se sluša elektronska muzika di-džej Špire, Bili Najna i WD87, a program na toj bini počeo je u 21 čas.

Građani Subotice su, po izuzetno hladnom vremenu, dočekali Novu 2015. godinu uz taktove valcera "Na lepom plavom Dunavu" i višeminutni vatromet.

Na dočeku Nove godine na centralnom gradskom trgu više stotina Subotičana zabavljao je Dejan Cukić i "Spori ritam bend", pre kojih je nastupao "Vegaš šou bend" iz Mađarske.

Kerber pred 1.000 Leskovčana

Više od hiljadu Leskovčana dočekalo je 2015. godinu na centralnom trgu Široka Čaršija uz koncert "Kerbera", trubače i vatromet, a Novu godinu im je čestitala učenica Nađa Andrejić.

Vatromet za Kragujevčane

U Kragujevcu nije bilo organizovanog dočeka, ali je sa krova gradske uprave organizovan vatromet, a većina Kragujevčana je 2015. dočekala u svojim domovima, hotelima i brojnim restoranima i kafićima.

Rokeri iz Niša su se na minus 10 stepeni popeli na binu oko 10 časova i skoro do ponoći sa publikom pevali hitove, poput "Ratne igre", "Svet se brzo okreće", "Na raskršću" i "Nebo je malo za sve".

"Nije mi bilo hladno, u Leskovcu mi nikada nije hladno. Možda zato što retko gostujemo, '82. pa sada", rekao je frontmen grupe Goran Šepa Gale.

Prelazak iz stare u Novu godinu označili su trubači Isidora Bećirevića i vatromet, posle koga je učenica četvrtog razreda OŠ "Svetozar Marković" Nađa Andrejić pročitala čestiku u kojoj je poželela prosperitet i ekonomski napredak, a potom su mesto na bini ponovo zauzeli članovi "Kerbera".

Veselo i u Jagodini, Zaječaru, Pirotu

Mraz i veoma hladno vreme nisu sprečili oko 2.000 Jagodinaca i stanovnika drugih gradova Pomoravskog okruga da na gradskom trgu u Jagodini, uz folk pevače Gocu Božinsvsku i Stevana Anđelkovića, dočekaju Novu 2015. godinu. Za organizaciju se pobrinula Skupština grada, koja je sve prisutne počastila pivom "Jagodinske pivare" i sendvičima.

U Zaječaru je više od 10.000 ljudi prisustvovalo novogodišnjem dočeku na kome su nastupili Marija Šerifović i Željko Joksimovića, dok su Piroćanci na organizovanom dočeku slušali hitove jednog pevača Saše Matića.

Doček na gradskom trgu na minus 19 stepeni

Brojni Čačani dočekali su Novu godinu na gradskom trgu uz trubački orkestar Dejana Petrovića "Big bend", na temperaturi od minus 19 stepeni.

U ponoć je priređen veliki vatromet, a prisutnima se obratio gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić koji im je poželeo puno radosti, zdravlja i boljitka u 2015. godini.

Građani severnog Kosova Novu godinu dočekli u domovima

Smenu stare i nove godine građani severnog Kosova dočekali su uglavnom u svojim domovima, uz trpezu kakva je uobičajena za dane praznika. Bilo je i organizovanog dočeka u ugostiteljskim objektima, a za dobro raspoloženje pobrinuli su se lokalni muzičari. U severnoj Kosovskoj Mitrovici, u ponoć je uz upotrebu pirotehničkih sredstva dočekana 2015. godina uz želje koje su bile istovetne kao i prethodnih godina - da bude mira i da se stvore uslovi za povratak onih koji su otišli.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 01.01.2015. 15:35
Blago onom ko rano poludi-rašta smo se veselili?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online