Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Ponedeljak 29.12.2014.
14:40
Beta A

Ne brinite, odnosi sa Nemačkom su super

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da odnosi Srbije i Nemačke nisu narušeni sporom predsednika Tomislava Nikolića i ambasadora Nemačke Hajnca Vilhelma.

Fonet/Dragan Antonić
Dačić: Odnosi Srbije i Nemačke nisu narušeni sporom predsednika Tomislava Nikolića i ambasadora Nemačke Hajnca Vilhelma
 

"Odnosi Srbije i Nemačke nisu narušeni, već su zakazani susreti premijera (Aleksandra Vučića i nemačkog ambasadora, interes svih je da budemo principijalni" i da se smanje tenzije oko te  tema, imajući u vidu interese svih strana, kazao je Dačić.

Nikolić je prethodno kritikovao nemačkog ambasadora rekavši da je "prekoračio granicu lepog ponašanja indirektno ga optužujući za laž" povodom interpretacija nedavne izjave  potpredsednika Evropske komisije Johanesa Hana date u Beogradu u vezi s Kosovom.

Dačić je rekao da razume reagovanje predsednika Nikolića, i da bi trebalo da se razgovara o spornim izjavama, štiteći integritet predsednika i interese zemlje zarad dobrih odnosa sa  Nemačkom.

"Bez obzira na to šta je Han rekao, stav EU nikada ne može biti da Srbija prizna Kosovo, jer to nisu uradile ni same (sve) članice EU", kazao je on.

Nikolić i Vilhelm se poljubili?

Nikolić se danas sastao s nemačkom ambasadorom, a na početku susreta, prema izjavama reportera, njih dvgojica su se i poljubila.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 29.12.2014. 14:56
Дачићу за тебе Вучића и ДС су супер односи са Немачком али народ Србије не може да гледа Немачку.Немачка је напала Србију из чиста мира у Првом и Другом светском рату.Немачка је била саучесник у бомбардовању Србије 1999.год.Немачка је дала санкције Србији 1992.год.Немачка је окупирала Српско Косово и признала је Косово као државу.Немачка је непријатељ бр.1 за Србију,Републику Српску и све остале Православце.Дачићу распиши референдум да видиш дали народ Србије жели или НЕ у ЕУ и НАТО.Зашто ни једна Влада Србије за ових 15 година није расписала референдум за ЕУ.Не желе да распишу референдум јер знају да ће народ Србије заокружити НЕ у ЕУ и НАТО.
Ponedeljak 29.12.2014. 14:48
Naravno da su odnosi sa nemackom super du...e uvlakacu,da ste pametni saradjivali bi sa Kinom i Rusijom,a sve ostale bi odje....ali.
Ponedeljak 29.12.2014. 15:31
E zaboli nas dali su dobri ili narušeni.Što se Srba tiče ti odnosi su uvek bili pod velikim znakom pitanja.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online