Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Četvrtak 25.12.2014.
21:44
Beta A

"Nema normalizacije dok Srbija pretenduje na Kosovo"

Lider pokreta Samoopredeljenje Albin Kurti izjavio je da, iako ne veruje u normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, mora da kaže da danas Vlada Kosova ima bolje odnose sa Beogradom nego sa Tiranom.

youtube/Kohavision
Bolji odnosi sa Beogradom nego sa Tiranom: Albin Kurti
 

Kurti je za Radio Slobodna Evropa ponovio da ne veruje u normalizaciju odnosa Beograda i Prištine sve dok Srbija ima pretenzije prema Kosovu i dok se ne suoči sa prošlošću i ne prizna nezavisnost svoje južne pokrajine.

"Ali, s druge strane videli smo da moramo da verujemo u normalizaciju odnosa lidera kosovskih i srpskih institucija. Prvi put u nezavisnom Kosovu imamo vladu koja ima bolje odnose sa Beogradom, nego što ima sa Albanijom, ili što ima Vlada Albanije sa Beogradom", izjavio je Kurti.

Kurti je ocenio da "Tačijeva trgovina sa Srbijom, Kosovu ne može vratiti dostojanstvo, suverenitet i teritorijalni integritet" i dodao da je država Kosovo u rasulu kao i da će situacija eskalirati.

Kurti je kao razloge zašto je pokret Samoopredeljenje protiv Specijalnog suda, naveo potrebu za univerzalnom pravdom, a ne za specijalnim sudovima.

Prema njegovim rečima, potrebu za novim sudom ima Srbija, pošto je ona vodila četiri rata i ubila 150.000 pripandika nesrpskog stanovništva, a u međuvremenu njihov Specijalni sud za ratne zločine u zatvor je strpao samo 160 Srba.

"Znamo da je kosovsko društvo bilo žrtva a Srbija agresor, ali takođe znamo da postoji interes različitih međunarodnih segmenata da izmene tu istorijsku činjenicu. Za sve individualne zločine na Kosovu treba da se snosi individualna odgovornost", kazao je Kurti.

Lider Samoopredeljenja dodao je da bi kosovski političari trebalo da budu u zatvoru zbog zločina u miru o kojima znaju svi iz međunarodne zajednice, a ne zbog ratnih, koje je izmislio neki stranac.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 25.12.2014. 21:57
Kao sto je Tom Henks rekao o Srbima : Jevreji su tokom Drugog svetskog rata pretrpeli pogrom holokausta a da ne govorim šta im se sve dešavalo .... Sličan slučaj imamo i danas kada je reč o Kosovu. Tamo su nekada živeli Srbi, podizali manastire i imali svoje kraljeve a onda su došli Albanci i proterali Srbe. Krajem 20 veka na Srbe su padale i NATO bombe ali oni i dalje ne žele da priznaju da je Kosovo samostalna država i govore „Kosovo je Srbija“, poput Jevreja nekada koji su se na kraju ipak vratili u svoju zemlju, pa možda to bude slučaj i sa Srbima ...
Četvrtak 25.12.2014. 22:01
Normalno da imate bolje odnose sa Beogradom nego sa Tiranom jer je Beograd GLAVNI GRAD Srbije a vi ste pokrajina u sastavu Srbije. Pravi Albanci iz Albanije vas uopste ne vole zbog toga sto vi ustvari I niste Albanci nego S-iptari poturceni Srbi??primer drenice I Hasima Tacija ciji je deda bio Srpski svestenik ili Ramovici pretvoreni u Rama-Kasumovici-Kasumaj, Krasici-Krasnici ima tih primera na hiljade e zato vas pravi Albanci NEVOLE gospodine Kurtovicu=Kurti???
Četvrtak 25.12.2014. 22:38
koja bi se drzava odrekla svog djela teritorije , o cemu ovaj mam-laz lupa ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online