Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 21.12.2014.
10:19
jutarnji.hr A

Šešelj: Srebrenica najmračnija tačka naše strane

Vojislav Šešelj u intervjuu za televiziju Face iz BiH u subotu veče je izjavio da je "Srebrenica ključna srpska kompromitacija i da je važno da se to kaže jer je Srebrenica najmračnija tačka na srpskoj strani".

A. Čukić
Šešelj: Neka me hapse moji saučesnici Nikolić i Vučić
 

- Ja ne osporavam zločin u Srebrenici, samo tvrdim da nije genocid. Bila su tri logora u Prijedoru gde su ljudi ubijani, maltretirani i pljačkani. To su bili i civili. Ja ne osporavam zločine u Prijedoru, ja ne osporavam zločin u Srebrenici, ne želim da osporavam nijedan zločin - rekao je Šešelj.

Odgovarajući na pitanje o ratnoj ulozi sadašnjeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića, Šešelj je rekao da "ako je on ratni zločinac, onda su to i Nikolić i Vučić". Lider radikala je istakao da je Aleksandar Vučić davao "mnogo ekstremnije izjave od njega".

U intervjuu koji je objavljen u Dnevniku televizije Face, Šešelj je izdvojio Željka Ražnatovića Arkana kao ratnog zločinca.

- Nisam štedeo zločince sa srpske strane. Arkan je bio zločinac pod okriljem državne službe bezbednosti. U Zvornik je 1992. godine došao s policijskim vozilom Saveznog SUP-a i rotacijskim svetlima s 39 svojih ljudi. Po nalogu Biljane Plavšić, lokalna vlast u Zvorniku mu je dala 350.000 maraka da ratuje - ispričao je Šešelj.

Na pitanje zašto su hrvatski političari burno reagovali na njegovo puštanje iz Haga, a bošnjački nisu, Šešelj je odgovorio: "Bošnjački političari su inteligentniji. Hrvati su se ponašali kao somovi kada se upecaju na mamac. Sarajevo me poznaje. Sarajevskim jalijašima niko nije bio ravan, ni u Beogradu, ni u Zagrebu, ni u Jugoslaviji. Niko se nije upecao na moje izjave u Sarajevu. Ja bih voleo da jeste. Sarajevo je moj rodni grad. Neko bi me tamo dočekao radosno, neko s mržnjom. U Beogradu su me mnogi dočekali s mržnjom".

Odgovarajući na tvrdnje da je on etnički Hrvat, Šešelj je odgovorio:

- Ima mnogo Hrvata koji tvrde da sam ja Hrvat. Hrvati žale što ja zaista nisam Hrvat, voleli bi da sam njihov. Teška rana za mene je što su moja tri kuma - Nikolić,Vučić i Drašković, izdajnici srpskog naroda - rekao je Šešelj.

Na ponovljeno pitanje hoće li se u Hag vratiti dobrovoljno, Šešelj je odgovorio da neće i dodao:

- Ako me Nikolić i Vučić uhapse, kao moji direktni suučesnici u ratnim zločinima, onda šta ja tu mogu.

POVEZANE VESTI

Nedelja 21.12.2014. 10:38
Redakcija (cenzori) iz ˝Vesti˝brišu naše komentare a usstaša gore komentariše bez problema... Bravo za Šešelja i ovu izjavu. Naravno da je Srebrenica zločin i zna se da nije bio genocid, ( jer nema sve elemente genocida). U svemu se slažem sa Šešeljem povodom ove izjave, osim naravno što nije trebao da pominje Arkana, on je bar ratovao dok je bar trećina Srba iz BiH i pola iz Hrvatske pobjeglo glavom bez obzira..
Nedelja 21.12.2014. 11:19
Шешељ каже да је Сребрница најмрачнија тачка наше стране.Дали је ово Шешељ ????
Nedelja 21.12.2014. 14:06
Jadan čovek, šta li ima u toj njegovoj glavi?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online