Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 17.04.2010.
13:59
Tanjug A

Sutra startuje Beogradski maraton

Tradicionalni 23. Beogradski ''Tajm fors'' maraton održaće se sutra uz učešće više od hiljadu maratonaca i polumaratonaca, kao i više hiljada rekreativaca u Trci zadovoljstva, najavili su danas u Gradskoj skupštini organizatori ove manifestacije.

Beogradski maraton 2009



"Zahvaljujući podršci Skupštine grada i svih javnih komunalnih službi obezbeđena je kvalitetna tehnička organizacija maratona. Na žalost, za sada nije sigurno učešće svih prijavljenih elitnih trkača, zbog problema u avionskom saobraćaju Evrope", rekao je direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić.


On je ipak konstatovao da to neće ugroziti kvalitet samog maratona, čiji je promoter nekadašnji najbrži sprinter Evrope Poljak Marijan Voronjin, jutros doputovao automobilom iz Varšave.


"Nije mi bilo lako da krenem na put posle velike tragedije koja je zadesila moj narod. Zajedno sa svim građanima Poljske tugujem zbog pogibije predsednika države Leha Kačinskog, kao i mog velikog prijatelja predsednika Olimpijskog komiteta Poljske Pjjotra Nurovskog i svih nastradalih u avionskoj nesreći kod Smolenska", rekao je Voronjin.


On je dodao da je počastvovan što će biti promoter jednom događaju takvog renomea kakav je Beogradski maraton.


Voronjin je napomenuo da je ova manifestacija značajna zbog popularizacije trčanja, naročito među decom i omladinom.


"Od završetka karijere bavim se razvojem atletike u Poljskoj. Moja najvrednija misija sastoji se u prenošenju znanje koje sam stekao u atletici i sprintu, na mlade", rekao je Voronjin.


Pomoćnik ministra omladine i sporta Goran Kreclović istakao je veliki značaj Beogradskog maratona u promociji atletike i sporta upšte.


"Beogradski maraton pruža već godinama veliku radost našim građanima. Pozvao bih zato Beograđane da i ovoga puta podrže maratonca tako što će u velikom broju izaći pored trase maratona", istakao je Kreclović.


Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac podsetio je da će Beogradski maraton obeležiti stogodišnjicu prvog maratona istrčanog u Srbiji.


"Nadam se da će ovoga puta biti oboren rekord po broju učesnika u trci, koja je s razlogom proglašena manifestacijom od izuzetnog značaja za Beograd", rekao je Divac.


Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović poručio je da je Beogradski maraton "najmasovnija atletska manifestacija u Srbiji i najbolja promocija sporta u funkciji zdravog života".


Beogradski maraton startuje u 10,00 kod crkve Svetog Marka u Bulevaru kralja Aleksandra, pet minuta kasnije kreće Trka zadovoljstva, a cilj je na Terazijama kod hotela "Moskva".

Zbog maratona, Sekretarijat za saobraćaj planira izmenu režima saobraćaja na pojedinim deonicama.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online