Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 16.12.2014.
09:01
Beta, Vestionline A

Dačić o šansi na Samitu: Reč je o gotovo beskamatnim kreditima

Šef diplomatije Srbije Ivica Dačić izjavio je da održavanje samita Kine i 16 zemalja srednje i istočne Evrope u Beogradu predstavlja za zemlju političku korist, jer je predstavlja kao diplomatsku prestonicu, ali i ekonomsku.

Fonet/Z. M.
"Reč je o kreditima koji su u rangu gotovo beskamatnih, s najpovoljnijim kamatama na svetu": Hmm...
 

Kako kaže Ivica Dačić, reč je o kreditima koji su "u rangu gotovo beskamatnih, s najpovoljnijim kamatama na svetu, zato su svi zaintresovani za korišćenje takvih kredita". On je za RTS naveo i da je Kina odvojila najmanje 10 milijardi dolara za investicije u 16 zemalja učesnica samita.

Skoro pa džabe? Teško nam je da poverujemo u toliku velikodušnost bilo koga.

15:00 Vučić: Srbija želi veću trgovinsku razmenu s Poljskom: Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u razgovoru s potpredsednikom Vlade Poljske i ministrom odbrane Tomasem Siemoniakom da je Srbija zainteresovana za veću saradnju s Poljskom. Vučić je rekao da bi Srbija želela da ima veću trgovinsku razmenu sa Poljskom, veći broj investitora, češći i bolji politički dijalog, kao i da sa zvaničnom Varšavom podeli iskustva iz procesa reformi.
14:30 Vučić i premijer Estonije o reformama i evrointegracijama: Premijer Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas u Beogradu predsedniku vlade Estonije, Taviju Roivasu na podršci njegove zemlje evrointegraciji Srbije i istakao da je Estonija primer posvećenosti reformama kojima je uspešno unapredila ekonomiju. Vučić je obavestio Roivasa o reformama u Srbiji, koje stvaraju povoljne uslove za investicije. Roivas je ocenio reforme u Srbiji kao "impresivne" i ponudio da joj prenese svoja iskustva u vezi sa pridruživanjem EU.
13:10 Vučic i Straujuma: Letonija će pomoći Srbiji na putu ka EU: Predsednica vlade Letonije Laimdota Straujuma izjavila je danas u susretu sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem da će njena zemlja, koja od 1. januara preuzima predsedavanje EU, učiniti sve kako bi Srbiji pomogla u procesu pridruživanja.
12:50 Antić sa češkim ministrom industrije o Štavlj: Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić rekao je u razgovoru sa češkim ministrom industrije i trgovine Janom Mladekom da bi u prvoj polovini marta 2015. trebalo da bude doneta odluka o proširenju proizvodnje u rudniku Štavalj, u čemu bi ucestvovala češka kompanija Alta. U planu je, kako je Antić rekao novinarima, izgradnja nove termoelektrane kod Sjenice i proširenje postojećeg rudnika, a ta investicija bi bila u vrednosti oko 800 miliona evra.
12:10 Nema prepreka za saradnju Slovenije i Srbije: Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je na sastanku sa slovenačkim kolegom Mirom Cerarom da su odnosi Srbije i Slovenije "bolji nego  kada" i da ne postoje prepreke za njihovu saradnju.
11:30 Autoput Temišvar-Beograd prioritet: Premijeri Rumunije i Srbije Viktor Ponta i Aleksandar Vučić razgovarali su danas u Beogradu o zajedničkim projektima i naglasili potrebu većeg angažovanja na realizaciji prioritetnog infrastrukturnog projekta za obe zemlje, auto-puta Temišvar-Beograd.
10:54 Vučić i Bevanda o zajedničkim projektima Srbije i BiH: Premijer Srbije sastao se s predsedavajućim Saveta ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslavom Bevandom, a na sastanku je predloženo formiranje radne grupe koja će se baviti izradom zajedničkih projekata, kao i susret ministara saobraćaja dve zemlje.
10:28 Đukanović i Vučić razgovarali o zajedničkim projektima: Premijeri Srbije i Crne Gore Aleksandar Vučić i Milo Đukanović razgovarali su u Beogradu o unapređenju  ilateralne i ekonomske saradnje, kao i o infrastrukturnim projektima od značaja za dve zemlje.

10:22 Vučić sa kineskim ministrom transporta o izgradnji pruge: Premijer Srbije razgovarao je s kineskim ministrom transporta Jangom Cuantangom o izgradnja brze pruge Beograd-Budimpešta, kao i o načinu finansiranja tog projekta, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Kako god, Dačić je istakao i da Srbija za razliku od drugih zemalja ima na delu izgrađene projekte u saradnji s Kinom - revitalizacija TE Kolubara, izgradnja dela Ibarske magistrale i most Zemun-Borča.

"Imamo i niz drugih projekata. Od kojih je najvažniji projekat - modernizacija i izgradnja pruge Budimpšta-Beograd. Došli smo do faze gde se mogu potpisati i dokumenti. Sve je spremno za  potpisivanje", kazao je Dačić i naglasio da je Srbija najveći prijatelj Kine u Evropi, a da je EU najveći partner Kine.

Ko NEĆE doći

Srpski šef diplomatije je rekao da hrvatski premijer otkazao učešće na Samitu iz političkih razloga, a da premijer Poljske ime problema s budžatom u svom parlamentu i da je to razlog što neće

prisustvovati sastanku. Dačić je kazao da bugarski premijer ima problema sa satnicom i da će možda doći.

POVEZANE VESTI

Utorak 16.12.2014. 09:09
i vučić je pričao,baš kao i ti o milijardama šeikovim i raznoraznim investicijama,a narod od svega toga vide samo masnu ponjavu
Utorak 16.12.2014. 12:10
После 5 октобра добили смо милион кредита и ни један евро народ није добио.Све паре иду у џеп политичара.Сада Кина ће дати кредите али народ неће видети ни 1 евро.
Utorak 16.12.2014. 16:01
Sad kad vas zadužim, ima da vraćate samo kamate narednih 1000 godina! Naravno, od tih para Ja ću da strpam masnu proviziju u džep, a vas ću, narode Moj, da uvalim u još dublji glib! Pa šta je sad, šta psujete odma i ljutite se?! Nisam Ja kriv što ste ispali budale pa ste glasali za Mene! Sada ćete da trpite!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online