Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 14.12.2014.
06:06
M. Stanimirović - Vesti A

"Gradskoj vlasti da se još smanje plate"

U rubrici "5 minuta sa..." ovonedeljni gost "Vesti" je Branislav Mitrović, predsednik pokreta Pozitivno Užice.

Branislav Mitrović, predsednik pokreta Pozitivno Užice
 

Osnovali ste nedavno pokret Pozitivno Užice da biste se bavili lokalnim temama. Da li ćete imati podršku koju imaju gradski odbori stranaka?
- Pošto je pokret nasledio kompletnu infrastrukturu Ujedinjenih regiona Srbije iz Užica, kao i pet odbornika u gradskoj skupštini, logistika nam neće biti problem. Očekujem da nam se priključe svi Užičani koji žele da se brže rešavaju lokalni problemi.

Problema ima i previše, koji je najveći?
- Doskoro smo mislili da je nedostatak posla i novih radnih mesta najveći problem Užičana, ali problem sa vodosnabdevanjem, kao i dugogodišnji problem sa zagađenjem vazduha u ovom trenutku su najveći užički problem. Na sve to se nadovezuje katastrofalno stanje u gradskom budžetu, kao i minus u gradskoj kasi koji će do kraja godine dostići 400 miliona dinara, svakako otežavaju rešavanje bilo kog problema.

Kako se to desilo?
- Ono što se desilo prilikom izglasavanja drugog rebalansa budžeta posledica je neodgovornog ponašanja odbornika vladajuće većine. Neizglasavanje rebalansa budžeta ukazuje da postoje nesuglasice u koaliciji. Sloboda je značajno ime srpskog i jugoslovenskog fudbala. Iduće godine slavi devet decenija postojanja kluba, a o njoj gradski čelnici ne brinu kao da je klub iz Čačka.

Tražili ste da se gradonačelniku, članovima Gradskog veća, direktorima javnih preduzeća i javnih ustanova smanje zarade za još 10 procenata pored onih 10 koje je propisala Vlada. Zašto?
- Pošto je gradska kasa prazna i do sada od aktuelne gradske vlasti nismo dobili nikakav predlog mera, mi smo predložili smanjenje zarada. To je najmanje što ova gradska vlast može da učini. U budžetu bi po ovom osnovu ostalo 16 miliona dinara.

Ima li aktuelna vlast opoziciju?
- Vlast je uspela podelom funkcija da okupi skoro sve političke partije, izuzev Demokratske stranke i našeg pokreta. Mi ćemo im biti žestok kritičar jer ćemo ih svakodnevno podsećati na data obećanja, probleme koji muče građane, nestručnost i neodgovornost.

Da li će biti prevremenih izbora?
- Redovni lokalni izbori su 2016. godine. Međutim, ne bi me iznenadilo da ih bude zbog neslaganja u koaliciji i nerešavanja problema.

Nedelja 14.12.2014. 12:11
Gradskoj vlasti da,ali zaposleni u upravi pa oni su na ivici opstanka-tu treba stvari razgraničiti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online