Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 13.12.2014.
13:08
Beta A

Tači otkrio ciljeve Vlade Kosova

Zamenik premijera i minista spoljnih poslova Kosova Hašim Tači izjavio je da je cilj kosovske diplomatije da tokom četvorogodišnjeg mandata obezbedi da nezavisnost Kosova prizna još pet država Evropske unije (EU) kao i dve trećine članica UN.

Fonet/AP
Da nezavisnost Kosova prizna još pet država Evropske unije (EU) kao i dve trećine članica UN: Tači
 

"Međunarodno priznanje nezavisnosti i suvereniteta Kosova biće u fokusu kosovske diplomatije, uz snažno lobiranje za jačanje međunarodnog položaja Kosova, za uspostavljanje diplomatskih odnosa sa većinom zemalja članica UN", napisao je Tači na svom fejsbuk profilu.

Kosovska diplomatija će imati za cilj da tokom ovog mandata postigne priznanje nezavisnosti Kosova kod dve trećine zemalja članica UN-a.

"Postizanje ovog cilja će omogućiti i ojačati Kosovo kao ravnopravnu članicu međunarodne zajednice čime će značajno doprineti miru, stabilnosti i bezbednosti regiona", napisao je Tači.

Kosovski ministar spoljnih poslova ističe da će Kosovo nastaviti praktične napore da ubedi pet država članica EU da je priznanje nezavisnosti Kosova pravična odluka i u interesu evropskog jedinstva.

Kosovo će se, takođe, prema njemu snažno angažovati za produbljivanje saradnje sa evroatlanskim institucijama, EU i NATO.

"Spoljna politika Kosova će biti nastavak i odraz unutrašnje politike u funkciji očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta, ustavnog poretka, prava i sloboda građana Kosovo unutar i van zemlje i garancija njene državne bezbednosti", napisao je Tači na svom fejsbuk profilu.

Tači ističe da će kosovska diplomatija pod njegovim rukovodstvo biti opredeljena za punu normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije i nastavak dijaloga, "koji treba da bude zaokružen međusobnim priznanjem, što će omogućiti izgradnji održivog mira između dve zemlje, uspostavljajući diplomatske odnose u evropskom duhu".

POVEZANE VESTI

Subota 13.12.2014. 15:55
Dosao Taci u Srbiju i pita: "Ima li ovde Srba"? E, to mu je cilj.
Subota 13.12.2014. 13:50
Taqi je zamenik premijera TAKOZVANE republjik Kosovo Taqi je ubica Srpske nejaci i Policajaca sa KosMeta .Kosovo je okupirane Srpska teritorija i tacka.
Subota 13.12.2014. 13:50
Taqi je zamenik premijera TAKOZVANE republjik Kosovo Taqi je ubica Srpske nejaci i Policajaca sa KosMeta .Kosovo je okupirane Srpska teritorija i tacka.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online