Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 08.12.2014.
22:20
B92 A

"Sa Mustafom može da se pregovara"

Isa Mustafa, novi premijer tzv. Kosova, je čovek sa kojim može da se pregovara, tvrdi novinar Idro Seferi.

Na nove kosovske vlasti čekalo se nekoliko meseci, zbog toga su u zastoju bili i pregovori između Beograda i Prištine. Da li će se sada nešto promeniti za TV B92 govorili su direktor Kancelarije Vlade Srbije za medije Milivoje Mihajlović i novinar sa KiM Idro Seferi.

Isa Mustafa - čovek koji nije pripadao nacionalističkim krugovima
 

Mihajlović je, povodom napuštanja sednice Skupštine Kosova predstavnika liste Srpska, rekao da oni sigurno u ovom trenutku obavljaju neku vrstu pregovora, u vezi sa tim na koji način će se interesi Srba najbolje ostvariti. Kako je rekao, on očekuje da će doći do nekog ozbiljnijeg dogovora u vezi sa tim.

Na pitanje da li će izbor novog premijera nešto promeniti u pregovorima Beograda i Prištine, Idro Seferi kaže da smo do sada imali stagnaciju, i ne samo zbog formiranja nove vlade, nego i pre.

- Većina sastanaka su bili samo formalni sastanci i sastajali su se da bi proces išao dalje, rekao je i dodao da će po pitanju pregovora interes Vlade Kosova biti "veoma veći". U Vladi će postojati i ministarstvo bez potrfelja koje će se isključivo baviti pregovorima u Briselu, napominje.

Seferi kaže da je u celoj priči Tači i dalje glavni čovek.

"On je zadržao tu poziciju da bi došao u poziciju predsednika Kosova kad to bude moguće", rekao je Seferi.

“Vidimo da su Vlada Kosova i koalicija koja je formira odlučili da Edita Tahiri ima glavnu ulogu, barem u tehničkom dijalogu... Isa Mustafa (novi premijer) je izrazio spremnost za dijalog... On je čovek koji nije pripadao nacionalističkim krugovima i sa kojim može da se priča”, naglasio je Seferi.

Na pitanje šta mogu biti eventualni problemi za nastavak dijaloga, Mihajlović je rekao da Beograd očekuje da vlasti u Prištini blokiraju ono što je dogovoreno. Ipak, kako je naglasio, treba da se formira tim koji će bi omogućio bolji život svih u srpskoj pokrajini.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 08.12.2014. 22:26
Okupator se diže u vazduh. Ne pregovara se sa teroristima !
Ponedeljak 08.12.2014. 22:31
Jedva čekam da se vidim s gospodinom Mustafom (mada bi takvo ime više meni pristajalo), mora Kosovo da se izda do kraja! Frau Angela Mi već preti bičem i šapuće preko slušalice bezobrazne stvari...kako sam ja loš dečak a ona će da Me prevaspitava. Moram da požurim!
Ponedeljak 08.12.2014. 22:32
Српска Покрајина Косово и Метохија је окупирана од стране САД,НАТО и ЕУ.Фашисти су окупирали многе државе света како би били још више богатији.Желе и Русију под своју фашистичку чизму.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online