Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 05.12.2014.
19:25
Beta A

"Plaši me što svi mnogo očekuju od nas"

Ministri spoljnih poslova OEBS-a na kraju dvodnevnog sastanka u Bazelu nisu uspeli da postignu konsenzus o ukrajinskoj krizi iako su usvojili niz odluka i deklaracija.

OEBS veliki izazov za Srbiju: Ivica Dačić 

Ministarskim savetom koji je večeras završen, označen je kraj švajcarskog predsedavanja OEBS-om nakon čega Srbija od 1. januara dolazi na čelo te organizacije.

Aktuelni predsedavajući, šef švajcarske diplomatije Didije Burkhalter je na završnoj konferenciji za novinare izrazio zadovoljstvo održanim sastankom iako su ostale razlike po pitanju ukrajinske krize.

Upitan o mogućnosti kompromisa o toj krizi, Burkhalter je kazao da treba omogućiti diskusiju, ali da "ne dolazi u obzir da se dovode u pitanje načela džava učesnica OEBS-a" .

Burkhalter je takođe izrazio zadovoljstvo današnjom odlukom ministara da Nemačka predsedava OEBS-u 2016. godine, a Austrija 2017. godine i poželeo uspeh šefu srpske diplomatije Ivici Dačiću i njegovom timu.

Dačić je na istoj konferenciji kazao da je predsedavanje OEBS-u "veliki izazov i velika šansa da Srbija pokaže da je velika zemlja".

"Mi ćemo nastaviti ono što je švajcarsko predsedavanje započelo, a najurgentnije je da rešimo pitanje ličnog predstavnika predsedavajućeg u Ukrajini", dodao je on.

"Težak i odgovoran posao je pred nama. Sigurno da Burkhalter neće biti pošteđen rada, jer će biti član 'trojke'", rekao je Dačić, misleći na trojku OEBS-a u kojoj su bivši, sadašnji i budući predsedavajući.

Našalivši se da "primećuje znake olakšanja" kod Burkhaltera zato što se bliži kraj švajcarskog predsedavanja, Dačić je podsetio da se pre godinu dana nije pretpostavljalo da će Ukrajina biti najveći izazov za OEBS.

"Nadam se da ćemo sledećeg decembra, odnosno 3. i 4. decembra, u Beogradu moći da kažemo da nam je bilo lakše nego što smo očekivali", rekao je šef srpske diplomatije. "Svi su istakli da mnogo očekuju od Srbije... To me pomalo i plaši", rekao je Dačić upolušali.

POVEZANE VESTI

Petak 05.12.2014. 20:15
Ako ne ispuniš očekivanja,,, ode ti njuška u prazno korito.
Petak 05.12.2014. 20:20
pa i treba da se plasis,to je posao pun odgovornosti,tu greska skupo kosta,to svi kontrolisu,a ne ko ovde kod nas,ako nesto sjebes,nema veze,nema to.uzeo si vruc kamen u ruke,ne kukaj,nego opravdaj ocekivanja i pokazi Srbiju na najbolji nacin.
Petak 05.12.2014. 20:13
Osnovali smo te nesvrstane, nastavimo sa radom te organizacije izvozimo im hranu i opremu i biće nam lepo ,jebo amere , ruse i ko šta će reći.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online