Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Sreda 03.12.2014.
12:29
Beta A

Prvi čovek o Prvom čoveku: Ti i ja dva smo sveta različita

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je večeras da on iznosi svoje stavove o radu Vlade, iako to može biti protumačeno kao njegova kritika na račun premijera Aleksandra Vučića.

Nikolić o sebi i Vučiću: On je brži, energičniji, a ja nisam mnogo spor, ali sam dovoljno spor, jer ponekad znam da sagledam iz više uglova
 

"Uspeh vlade meri narod. Ako su građani zadovoljni pokazaće to svojoj vladi, i ne vredi da ja napadam vladu ili kažem da radi dobro, ako radi loše", rekao je Nikolić za RTS i podsetio je da je zaslužan za njeno formiranje.

Kraj karijere

Predsednik je rekao da je planirao da karijeru okonča ovim mandatom, ali da će se ponovo kandidovati, ako bude mislio da nema boljeg. Naveo je i da ne misli da postoji razlog za prevremene izbore.

 

"Ako mi neko bilo kada dokaže da nisam dostojan, da sam načinio grešku zbog koje treba odmah da se pita narod, da li treba da budem predsednik ili ne, svakako da će biti prevremenih izbora. Sada, kako ja osećam, sarađujem sa predsednicima drugih država i sa vladama drugih država, sa Vladom Srbije, mislim da prevremenih izbora neće biti", rekao je on.

Predsednik je pojasnio da on ne može da ne iznosi svoje stavove, uprkos tome što to neko može da shvati kao napad na Vučića, sa kojim se, kako je rekao, slaže već 22 godine.

"Nas dvojica smo dva različita čoveka, različito reagujemo, imamo iste ideje i oko svega se slažemo, ali drugačije radimo. On je brži, energičniji, a ja nisam mnogo spor, ali sam dovoljno spor, jer ponekad znam da sagledam iz više uglova", rekao je Nikolić.

Nikolić je dodao da mu ne trebaju nikakvi poeni jer završava političku karijeru. "Više je ne gradim, ostao mi je ugled, i poverenje, mudrost, smirenost u nastupu", kazao je.

Predsednik je izrazio zadovoljstvo ubiranjem prihoda i naplatom akciza i dodao da su zahvaljujući tome mere štednje, koje je Vlada bila primorana da uvede, manje rigorozne.

"Ako se nastavi ovako sa ubiranje prihoda mislim te mere neće biti tako rigorozne. Imamo mnogo bolje prihode od očekivanih i sa mnogo optimizma čekamo 2015, a još više optimizma 2016. godinu", rekao je Nikolić.

Takođe, on je dodao da je imao drugačije planove sa bogatim pojedincima u Srbiji, i o tome kako da se oduže zemlji, ali to je sada teško izvesti, jer su u rukama pravosudnih organa.

"Sve njihove novčane tokove trebalo je usmeriti da se pomoge Srbiji, jer se niko nije odužio ili pomogao Srbiji", rekao je predsednik.

Nikolić je naveo da kroz rad Fondacije "Dragica Nikolić" njegova porodica želi da se oduži Srbiji, zato što je država omogućila da 23 godine žive bolje od drugih građana.

"To je moj dogovor sa porodicom da se odužimo onog časa kada budemo imali uticaja. Fondacija je privatna, nema nijedan dinar iz budžeta Srbije", rekao je Nikolić i izrazio nezadovljstvo zbog pisanja pojednih medija na tu temu.

On je kazao i da postoje "pripejd novinari", što su, po njemu, mediji koji iznose manipulacije, a ne informacije, i koji pišu o njemu oniliko koliko im se "žetona ubaci u želji da ga sklone".

"Zalažem se da zakonom regulišete kolika je odgovornost ako znate da Tomislav Nikolić neće da vas tuži, iskoristi uticaj i moć da ostanete bez medija... To nije moja slabost, već moja veličina", rekao je on.

Nikolić je dodao i da se ne vidi ponovo na funkciji predsednika SNS, jer ta stranka ima predsednika koji je odlično vodi.

Nikolić je dodao da je interes Srbije da ima dobre odnose sa svim državama, ali da su trenutno zahladneli onosi sa Hrvatskom i Albanijom, iako Srbija, prema njegovoj oceni, nije napravila nijednu grešku.

Bore se Hag i Šeselj jedan protiv drugoga, a šta su se dogovorili i kakav im je plan - ne znam

Predsednik je povodom dolaska lidera radikala u Srbiju Vojislava Šešelja rekao da se Šešelj nije snašao i da je očekivao mnogo veću vatru, euforiju i podršku obožavalaca.

 

Evropa bi, kako je ocenio, želela da "Srbija sudi ŠeŠelju". "Izgubili su se u tom sporu, u toj zavrzlami koju su sami napravili", kazao je NIkolić.

 

"Bore se Hag i Šeselj jedan protiv drugoga, a šta su se dogovorili i kakav im je plan - ne znam, Srbija sa tim nema veze", rekao je on i dodao da nema obavezu da komentariše izjave građana Srbije pa ni Šešelja.

 

Prema njegovim rečima, Evropski parlament je verovatno zbog izbora u Hrvatskoj počeo da kinji Srbiju. "Treba sačekati da prođu izbori i tada će se Hrvatska okrenuti partnerstvu sa Srbijom", kazao je Nikolić.

 

"U Hrvatskoj ne mogu da dobiju izbore ako se ne predstave kao srbomrsci, a kod nas stranke ne mogu da predu cenzus ako mrze druge. Eto, koliko smo mi ispred", rekao je Nikolić.

POVEZANE VESTI

Sreda 03.12.2014. 12:36
KO JE NJIH UPOZNAO NI PAKAO MU NEĆE TEŠKO PASTI . GOVNARI SU ZA VELIKE PARE PRODALI DUŠU ĐAVOLU . NEĆE DOBRO ZAVRŠITI JER BOG SVE BELEŽI . KADA IM BUDE VRAĆAO BOLEĆE ZA SVE PARE .
Sreda 03.12.2014. 12:46
NIKOLIĆU LOPOVE DOKAŽI DA FOND KOJI TROŠI DRAGICA NIJE DONACIJA SRBIJI ZA POPLAVE A TI KUPUJE SEBI KUĆE I VILE NA SREĆU SRBIJE TI I VUČIĆ STE DOVOLJNO IZDALI SRBIJU DA NEĆETE DOČEKATI KRAJ MANDATA.
Sreda 03.12.2014. 12:57
Molim vas da obratimo paznju na izjavu ovog dovoljno sporog genija: On prvo kaze kako trebamo da cekamo da prodju izbori u 'Hrvatskoj' i da ce se potom ona okrenuti partnerstvu sa Srbijom a posle toga kaze da u toj istoj kvazi drzavi ne mozes da dobijes izbore ako se ne predstavis kao srbomrzac. Ne zamerite na pitanju, no da li to znaci da ce nam nas genije svojom neizmernom mudroscu ipak srediti partnerstvo sa drzavom gde nas vecina glasaca (citaj stanovnika) mrzi iz dna duse? Pa cekajte, trebaju li nama onda neprijatelji pored takvih partnera? Sve u svemu ovakvog jos nismo imali.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online