Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
19
Utorak 02.12.2014.
05:30
Lj. Ivanović, J. O. A

Šešelj: Bramerc je budala!

Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je juče da raspravno veće vrati optuženog Vojislava Šešelja u Hag s privremene slobode u Srbiji. U podnesku tužilaštvo konstatuje da je Šešelj svojim ponašanjem u Srbiji "potkopao" duh odluke o privremenom oslobađanju koju je, na sopstvenu inicijativu, "iz humanitarnih razloga" donelo raspravno veće predsedavajućeg Žana Kloda Antonetija. U kratkom telefonskom razgovoru, lider radikala je u svom stilu, eskluzivno za "Vesti" rekao: "Serž Bramerc je obična budala."

Neka me hapsi Vučić: Vojislav Šešelj
 

Tužilaštvo stoga zahteva da ta odluka bude opozvana, da Šešelju bude naloženo da se vrati u Hag i da se potom održi rasprava o njegovom zdravstenom stanju i uslovima pod kojim bi, eventualno, ponovo mogao biti privremeno oslobođen.

Šešelj: Bramerc je budala!

Lider radikala Vojislav Šešelj uz grohotan smeh je saslušao vest da je glavni haški tužilac pokrenuo postupak u kome od Haškog tribunala traži njegov hitan povratak u pritvor ovog suda. U kratkom telefonskom razgovoru, lider radikala je u svom stilu, eskluzivno za "Vesti" rekao:


- Serž Bramerc je obična budala. Nisam se ni našta obavezao jer su mene iz Haškog suda bukvalno izbacili. Sigurno je i da se tamo dobrovoljno neću vraćati, a biće veoma zanimljivo da vidimo kako će me, u slučaju da sud to zatraži, hapsiti moji glavni saučesnici u svim "ratnim zločnima" Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić.

Podsetimo, Šešelj je 12. novembra stigao u Srbiju, na privremenu slobodu do izricanja presude, gotovo bez ikakvih uslova i zabrana bavljenja javnim i političkim životom. Odmah po dolasku u Beograd ustalasao je političku javnost u Srbiji i regionu.

Reafirmišući ideju Velike Srbije, nazivajući predsednika i premijera Srbije izdajnicima, a hrvatske političare somovima, Šešelj je uspeo da se nađe i na dnevnom redu Evropskog parlamenta koji je rezolucijom osudio ne samo njegove reči, već i Srbiju koja je "to otćutala".


Situacija se zakomplikovala i dovela do ozbiljnih potresa u srpsko-hrvatskim odnosima, te je premijer Hrvatske Zoran Milanović otkazao posetu Beogradu, kako je rekao, razočaran reakcijama Beograda na Šešeljeve istupe.


Inače, pre pet dana je Tribunal u Hagu u pisanom saopštenju pojasnio koji su to uslovi propisani vođi SRS za puštanje na privremenu slobodu. U Hagu navode da se od Šešelja tražilo da po dolasku u Srbiju preda pasoš vlastima, da ne stupa u bilo kakav kontakt sa žrtvama i svedocima u procesu protiv njega i da ni na koji način ne pokušava da na njih utiče.


Od lidera radikala se traži i da ni na koji način ne utiče na pravosudnu proceduru i da se pred sudom u Hagu pojavi po upućenom pozivu. Tribunal je od vlasti Srbije zatražio da Šešelju ne izdaju novi pasoš kojim bi mogao da putuje bez dozvole sudskog veća.


U tom smislu, Šešelj sve uslove poštuje, a u Hagu bi zaista mogao da se mimo njih nađe samo ukoliko je pretresno veće spremno da izrekne presudu za odavno završeni proces. Sam Vojislav Šešelj kaže da će u Hag otići samo silom, tako da ostaje da se vidi kako će sada reagovati veće sudija kojim predsedava Antoneti.

POVEZANE VESTI

Utorak 02.12.2014. 05:44
Ma mogu samo da ga duvaju Vojvodi. Nikada se on vise ne vrati tamo.
Utorak 02.12.2014. 07:54
Ako može velika Albanija, zašto ne može velika Srbija? Vojo, Care!!!!!!!!
Utorak 02.12.2014. 08:32
A to sto onaj ustasa Milanovic nedolazi u SRBIJU pa i nemora koji ce nam k...., ustaska govna nam i netrebaju. nek jebu mater sebi. Ima Seselja jos, nija samo Voislav Seselj, ima ih mnogo vise nego sto ustase misle..Kad Milanovic pusi gurac Gotovini, Tomsonu, i ostalim ustasama moze i Seselju...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online