Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 01.12.2014.
15:22
Beta A

Šta nas čeka: Sneg, olujni vetrovi i ledene kiše!

Vreme u Srbiji konačno će se poklopiti sa kalendarom, pa će nam uz decembar stići -prava zima. Tako će u celoj zemlji, počev od danas, temperatura naglo padati, biće oblačno i vetrovito, uglavnom sa kišom, a u Timočkoj krajini sa ledenom kišom i snegom. Sve to pratiće jak, olujni vetar koji će pred sobom obarati drveće i lomiti grane.

U Beogradu najniža temperatura dva, a najviša pet stepeni 

U Beogradu žuti stepen

Direktor "Beokom servisa" Darko Glavaš upozorio je danas građane Beograda da je na snazi žuti stepen meteorološke opasnosti i apelovao na opreznost zbog pojačanog vetra.

 

Vetar duva brzinom većom od 17 metara u sekundi, a večeras se mogu očekivati prve manje snežne padavine.

 

"Pozivamo građane da osiguraju sve što se nalazi na njihovim na terasama", rekao je Glavaš.

 

On je pozvao građane da se obrate "Beokom servisu" ako na javnim površinama primete oštećeno stablo ili drugu rizičnu situaciju koja zbog jakog vetra može da ugrozi sigurnost, a kako bi nadležni što pre izašli na teren i rešili problem.

Telefon "Beokom servisa" je 0800-11-00-11.

- Ceo ponedeljak i utorak duvaće olujni vetar koji će dostizati od 17 do 27 metara u sekundi ili do 100 kilometara na čas. U Beogradu će njegova jačina ići do 70 kilometara na sat. To je vetar kakav su Vrščani već imali prilike da osete u novembru, dok je, recimo, slabiji od orkanskog vetra koji smo imali u februaru - objašnjava za list Blic meteorolog Nedeljko Todorović.

Olujni vetar najjače će duvati u Pomoravlju, južnom Banatu i istočnoj Srbiji.

- Lomiće grane, a možda obarati i starija stabla drveća. Na meti su i svi slabije pričvršćeni objekti - kaže Todorović.

Uz olujni vetar padaće i temperatura. Najniža će biti od dva do šest, a najviša od četiri do 12, a u Timočkoj krajini od minus jedan do jedan stepen. Tamo se očekuje i ledena kiša i sneg, kao i formiranje manjeg snežnog pokrivača.

Ipak, do prvog snega još ćemo se načekati.

- U Beogradu sigurno neće biti snega u narednih 10 do 15 dana - dodaje naš sagovornik.

U Beogradu se danas očekuje oblačno i vetrovito vreme, uz povremeno slabu kišu. Najniža temperatura 2, najviša 5 stepeni.

Što se tiče izgleda vremena za sedam dana za Srbiju, do 8. decembra će biti oblačno i vetrovito, mestimicno s kišom, u Timočkoj krajini sa snegom.

U Srbiji će i u utorak biti oblačno i vetrovito, mestimično sa kišom, u Timočkoj krajini sa snegom. Od srede pretežno oblačno, ponegde kratkotrajna kiša, jugoistočni vetar u slabljenju. Od četvrtka malo toplije.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 01.12.2014. 20:53
klima se promenila.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online