Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Ponedeljak 01.12.2014.
13:06
blic A

Zašto je Vučić otišao u Izrael?

Glavna tema posete Aleksandra Vučića Izraelu biće investicije tamošnjih kompanija u velike građevinske projekte kod nas, saznaje list “Blic”.

Otišao po investicije: Aleksandar Vučić
 

Zvanični deo posete srpskog premijera Izraelu počinje danas obilaskom memorijalnog kompleksa "Jad Vašem“ u Jerusalimu i susretom s premijerom Benjaminom Netanijahuom. Potom će se sastati sa predsednikom Izraela Reuvenom Rivlinom i prisustvovati ceremoniji sadnje drveta u Vrtu nacija.

- Vučić će sa Natanijahuom imati duži sastanak i ručak, što je za izraelskog premijera retkost kada su u pitanju predstavnici malih država. Razgovaraće se o investicijama. Izraelske kompanije su uglavnom zainteresovane za građevinarstvo - kažu diplomatski izvori lista “Blica”.

Biće reči i o informacionim tehnologijima i o tome kako se iskustva Izraela mogu upotrebiti u Srbiji. Vučić i Netanijahu će razgovarati o tome kako mlade ljude u Srbiji uposliti da razvijaju softvere, pošto Izrael daje beneficije mladima koji pokreću IT firme, od čega su napravili svetski bum.

Razgovaraće se i o poljoprivredi i eventualnoj izradi master plana jer Izraelci tu imaju dobru praksu.


Ambasador Izraela u Beogradu Josef Levi ocenio je Vučićevu posetu kao istorijsku jer je to prvi put da je premijer Srbije u zvaničnoj poseti Izraelu. Levi je podsetio da Izrael nije priznao samoproglašenu nezavisnost Kosova.

Predrag Simić, predsednika Foruma za međunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji, potvrđuje za “Blic” važnost Vučićeve posete.

- Ekonomski značaj je najveći jer, što bi rekle iskusne Francuskinje, ljubav ulazi kroz stomak. Kada je reč o vezama Izraela i SAD, to je svakako korisno. Valja imati na umu primer Dodika, koji je iskoristio podršku Izraela na najbolji način. Ta veza je značajno pomogla Republici Srpskoj da opstane - kaže Simić.

Premijer Vučić je juče, odmah po dolasku u Jerusalim, razgovarao sa akcionarima američke kompanije “Esmark”, koja je zainteresovana za “Železaru Smederevo”. Tom prilikom je najavio da će do pravoslavnog Božića biti završena tenderska procedura za pronalazak strateškog partnera za „Železaru“. Vučić očekuje da taj partner uđe u srpsku čeličanu do kraja januara.

- Akcionari "Esmarka“ misle da su ponudili dobre uslove, videćemo, naravno. To nas ispunjava zadovoljstvom jer, ako smem, to bih nazvao velikim kamenom na leđima svakog građanina Srbije, a taj veliki kamen može da se pretvori u brušeni dijamant - rekao je srpski premijer novinarima.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 01.12.2014. 13:13
Некада Вучић уради и нешто како треба. Као добра крава музара.Даде много млека онда се ритне и све проспе.
Ponedeljak 01.12.2014. 13:22
Kako zašto idem u Izrael, pa da šetam novu švalerku, pošto su Me već dve žene šutnule, ovu moram da zadržim!
Ponedeljak 01.12.2014. 14:42
Šipac nema gdje nije bio i dao toliko obećanja kako su svi jednostavno ludo zainteresirani za investicije u Srbiju ! Do sada nismo vidjeli ni jednu ! Jedino znamo da je Srbija manja i da penzioneri, koji hrane i unuke, jer nema posla, primaju manje penzije !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online