Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Subota 29.11.2014.
09:59
Danas A

"Šešeljevo puštanje otvorilo mnoge rane"

Ambasador Francuske u Beogradu Kristin Moro smatra da je puštanje na slobodu lidera radikala Vojislava Šešelja otvorilo mnoge rane, što ne ide u prilog naporima uloženim u približavanje koje su preduzele zemlje regiona i koje je podržala EU.

"Šešelj pokušava ponovo da otvori stranicu koju je većina u Srbiji okrenula"
 

Napominjući da ne može da donosi sud o odluci Haškog tribunala i o rezoluciji Evropskog parlamenta o Šešelju, Moro je izrazila nadu da će sve strane koje su uključene "umeti da se ne upuste u igru onih koji žele da taj proces dovedu u opasnost".

"Velika većina političara i javnog mnjenja u Srbiji okrenuli su stranicu koju gospodin Šešelj pokušava ponovo da otvori", rekla je Moro za "Danas".

Govoreći o balansiranju Srbije između Moskve i Brisela, Morova je podsetila na reči srpskog premijera Aleksandra Vučića da je Srbija izabrala EU.

"Ovaj izbor ima jasne posledice u oblasti spoljne politike, kao i svaka zemlja koja je kandidat za pridruživanje, Srbija na kraju treba da se priključi evropskom konsenzusu. To je pitanje doslednosti i logike... Što se nas tiče, ne tražimo od Srbije da okrene leđa Rusiji, sa kojom održava razne vrste veza, kao što ne tražimo da se odmah svrsta uz sve stavove EU", rekla je Moro.

Prema njenim rečima, u ovom trenutku od Srbije se očekuje da ne zauzme nijedan stav, da ne preduzme nijednu aktivnost suprotnu stavovima ili politici EU, zajednici kojoj se sprema da se priključi u skoroj budućnosti.

Govoreći o evrointegracijama Srbije, Moro je rekla da Francuska želi da jedno poglavlje u pregovorima bude otvoreno do kraja godine, te da su prava tema reforme koje treba sprovesti kako bi ulazak u EU bio uspešan.

POVEZANE VESTI

Subota 29.11.2014. 10:38
Pustanje krvatskih generala i sakrivanje istine vjekovima nisu RANE ?? mmicu ti ambasadorsku ne laj vec treba da te kazne zbog uvrede srpskog naroda !!
Subota 29.11.2014. 11:37
To su rane zapadnih falsifikatora koji su narod nad kojim je pocinjen genocid proglasili genocidnim svesrdno podrzavajuci etnicko ciscenje Srpskog stanovnistva od Vardara do Triglava, sto bombama, to sankcijama i svim vidovima raznolikih svinjarija. Na kraju su okupirali Kosovo. U tome prednjace drzava gospodjice Moron, kao i Engleska i Nemacka, sve zajedno vodjene Vasingtonom.
Subota 29.11.2014. 10:18
a sto se Francuska nije protivila odluci amerike da se pusti Sesej.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online