Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 21.11.2014.
07:45
D. Dekić - Vesti A

Perčević čeka društvo u zatvoru

Posle malverzacija s kreditima Univerzal banke u iznosu od 12 miliona evra zbog kojih je uhapšen vlasnik Interkomerca i nekadašnji socijalista Goran Perčević, u javnost su iskočili i njegovi poslovi "teški" pola miliona evra sa Ministarstvom policije dok je na njegovom čelu bio Ivica Dačić.

Prijatelji stari, gde ste: Perčević, Dačić i Mišković 2011. na promociji deterdženta Beohemije
 

Aktuelni šef diplomatije i njegova stranka SPS su to demantovali, što nije utišalo spekulacije da je reč o novom u nizu udara na Dačića.

Gospodo, gde je Šarić?

Ivica Dačić je posle Perčevićevog hapšenja negirao da je imao bilo kakav poslovni aranžman sa njim i istakao da jedva čeka da Perčević progovori.
- Zašto više niko ne spominje Šarića, što ste, gospodo novinari, zaboravili Bananu? Šta se sada čudite? Kao što me sada prozivate za Perčevića, pre godinu dana prozivali ste me zbog Šarića. Pisalo se, kad dođe Šarić, ode Dačić iz vlade u zatvor. I šta bi? Koga je Šarić pomenuo u iskazu? Mene i SPS ili druge političare i druge partije? - pitao je Dačić.

MUP je, kako se čuje, tokom Dačićevog ministrovanja policijom zakupio od Perčevića 1.440 kvadrata prostora od juna 2011. do istog meseca ove godine po ceni od 11 evra po kvadratu. To je 15.840 evra mesečno, a za trogodišnji period čak 570.240 evra, bez PDV-a.

Policija je navodno uložila 400.000 evra u renoviranje, mada je za te pare mogla da izgradi zgradu, a da Perčević tu sumu nikada nije kompenzovao kroz kiriju. Dačić se pravda da je ugovor sa Perčevićem policija potpisala još u vreme Slobodana Miloševića, krajem 90-ih godina, a SPS je juče dostavio novinarima zaključak Vlade Vojislava Koštunice iz jula 2006. o kupovini prostora od Interkomerca.


U prilog teze da hapšenje Perčevića predstavlja novi udarac Dačiću pominju se prethodne afere: navodne veze sa članom narko-klana Darka Šarića Rodoljubom Radulovićem zvanim Miša Banana, privođenje Dačićevog bivšeg šefa kabineta Branka Lazarevića zbog veza sa narko-mafijom, malverzacije u Galenici i hapšenje direktora SPS Dejana Backovića.


Poslednja afera Interkomerc nameće i pitanje zašto se iza rešetaka našao samo Perčević i zašto tek sada ako se još pre godinu dana pojavila informacija da je Miroslav Mišković omogućio i Perčeviću i vlasniku Beohemije Željku Žuniću kreditima izvlače novac iz Univerzal banke, kako bi joj smanjili vrednost i omogućili da je jeftinije kupi Atlas banka u vlasništvu crnogorksog biznismena Duška Kneževića.


Perčević je iz Univerzal banke uzeo 12 miliona evra, Žunić blizu 14, vlasnik Farmakoma Miroslav Bogićević oko osam, a vlasnik Luke Beograd Milan Beko približno sedam, dok je vlasnik Zekstre Dragan Đurić "pozajmio" nešto manje od šest miliona evra.
 

Slabljenje SPS

Da do pritiska na Dačića nije došlo slučajno, u trenutku kad uveliko traju pripreme za izborni kongres socijalista zakazan za idući mesec, ukazuje za "Vesti" jedan od bivših funkcionera SPS. On podseća da je Dačić najavio "kongres promena" i priznaje da bi deo unutar SPS-a voleo da Dačić bude ponovo lider kako oni ne bi morali da napuste visoke partijske i državne pozicije, dok bi mu političke strukture van SPS rado videle leđa, pošto bi bez Dačića stranka oslabila, kaže naš izvor.


Petak 21.11.2014. 10:32
СПС се претворио у Основну Организацију Удруженог Рада (ООУР) ситних ал' алавих душа, педера и лезбејки.
Petak 21.11.2014. 11:25
Crveno se celo krdo, na julino seli brdo...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online