Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Četvrtak 20.11.2014.
15:55
Beta A

Han: Nema pritiska na Srbiju u vezi Rusije

Evropski komesar za proširenje Johanes Han rekao je danas, posle razgovora sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, da "u ovom trenutku" nema pritiska na Srbiju da se "potpuno uskladi sa politikom Evropske unije" i uvede sankcije Rusiji, ali je dodao da je uklađivanje - deo pregovaračkog postupka.

Han: U ovom trenutku" nema pritiska na Srbiju
 

"Situacija je kakva jeste, i Evropska unija će očekivati da Srbija postepeno uskladi svoju spoljnu politiku (sa politikom Unije), ali za to je potrebno vreme", rekao je Han u Beogradu, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Nikolićem.

Predsednik Srbije je rekao da Srbija "neće moći da ide mnogo dalje" u pregovorima sa Prištinom ako Priština "nastavi da pregovara (sa Beogradom) kao nezavisna država".

Prema Nikolićevim rečima, "Srbija bi morala da nađe drugog predsednika i predsednika Vlade koji bi bili spremni da razgovaraju sa Prištinom kao sa nezavisnom državom" i time gaze Ustav.

Nikolić je rekao da u pregovorima sa Prištinom "sve stoji", jer se ne zna ko će u ime kosovih vlasti pregovarati sa Beogradom, i da se ništa ne radi na formiranju Zajednice srpskih opština na Kosovu, i da bi se lakše pregovaralo kad bi kosovske vlasti bile iskrenije.

Predsednik Srbije je, međutim, rekao da kad Srbija bude spremna za razgovore, Srbija će biti na dogovorenom mestu u dogovoreno vreme.

Povodom medijskih napisao o tome da je Nemačka jedina zemlja EU koja blokira otvaranje prvog poglavlja u pregovorima sa Srbijom, Johanesu Hanu je postavljeno pitanje ima li šanse da se Nemačka ubedi da promeni stav, na šta je on rekao: "Najbolje ubeđivanje je realizacija onog što je dogovoreno, pa da otvaramo poglavlja".

Četvrtak 20.11.2014. 16:28
Vidi molim te osmjeha kod šipca....
Četvrtak 20.11.2014. 16:42
Комесар ЕУ Јоханес Хан изјавио је да Србија треба да испоштује обавезу и уведе санкције Русији, јер се на то правно обавезала у оквиру приступних преговора.“Србија се правно обавезала, у оквиру приступних преговора да постепено усагласи своје ставове са ЕУ о тешким питањима као што су санкције Русији. То је веома важно и очекујемо од Београда да испоштује ову обавзу”, изјавио је комесар за политику суседства и преговоре о проширењу Хан.Европски комесар који у четвртак долази у Београд, додао је и да има разумевање за историјске везе Србије и Русије и да разуме да се Београд не приморава да направи једноставан избор.
Četvrtak 20.11.2014. 17:21
"Prema Nikolićevim rečima, "Srbija bi morala da nađe drugog predsednika i predsednika Vlade koji bi bili spremni da razgovaraju sa Prištinom kao sa nezavisnom državom" i time gaze Ustav." Невероватно шта су Срби дочекали, да им се овакав медиокритет овако отворено руга у лице сада када су, фактички, признали Косово и раде са Шиптарима на истребљењу преосталих Срба тамо.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online