Nedelja 16. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 19.11.2014.
14:01
Beta A

Euleks: Zaslužujemo poverenje ljudi na Kosovu

"Euleks ozbiljno shvata optužbe iznete u medijima na račun pojedinih pripadnika misije i oni se u celosti ispituju", naveo je danas šef misije EU Gabrijele Meuči u tekstu dostavljenom prištinskim medijima.

Gabrijele Meuči: Euleks neće izbeći svoju odgovornost da primeni svaku pravosudnu radnju
 

"Smatram da narod Kosova zaslužuje da zna koje je radnje Euleks već preduzeo u vezi sa skorijim navodima protiv nekih od njegovih pripadnika. Nismo ignorisali navode. Navodi su objavljeni u medijima i u celosti se ispituju. Imamo politiku nulte tolerancije prema korupciji i potvrđujem svoju ličnu posvećenost doslednoj primeni te politike", navodi se u tekstu.

Takođe se dodaje da je nakon dobijanja informacija o mogućoj korupciji, misija odlučna da se rasvetle ti navodi, te da je pre više meseci obrazovana mešovita radna grupa Euleksa i kosovskih vlasti koja treba da sprovode istragu.

"Dakle, u toku je pravosudna istraga tih navoda. EU je pristala da delimično ukine imunitet jednog lica kako bi se omogućio nastavak ove istrage. Ovo svedoči o ozbiljnosti sa kojom se stvar rešava. Ovaj proces delimičnog ukidanja imuniteta pokrenut je ovog leta i završen je pre nego što su navodi objavljeni", napisao je Meuči.

Delimično je ukinut imunitet predsedniku Skupštine sudija Euleksa Italijanu Frančesku Fljoriju, koji više nije deo misije Euleksa.

Meuči je naveo da kada istraga bude završena, Euleks neće izbeći svoju odgovornost da primeni svaku pravosudnu radnju koja bude smatrana prikladnom i neophodnom na osnovu te istrage.

"Sve što očekujemo od drugih, primenjujemo i na sebe", rekao je šef Euleksa.

Prištinski dnevnik Koha ditore objavio je da je nekoliko visoko pozicioniranih pripadnika misije primalo mito i uticalo na donošenje oslobađajućih presuda u najmanje tri predmeta - protiv poslanika Fatmira Ljimaja, bivšeg generalnog sekretara Ministarstva zdravlja Iljira Toljaja i u još jednom slucvaju.

Za korupciju su, prema Kohi, optuživani predsednik Skupštine sudija Euleksa Frančesko Fljori, glavni tužilac Euleksa Jaroslava Novotna i zamenik glavnog tužioca Specijalnog tužilaštva Kosova, Džonatan Ratel.

Optužbe je u javnost iznela tužiteljka Euleksa Marija Bamije.

POVEZANE VESTI

Sreda 19.11.2014. 14:09
i kad mi neko kaze: postavi i drugi obraz! ko meni oko, ja njemu oba dva! dosta je vise bilo.... mi srbi moramo da stanemo nasem ubijanju na kraj ili cemo nestati...........
Sreda 19.11.2014. 14:15
Ви заслужујете кинески модел демократије-метак у потиљак.
Sreda 19.11.2014. 15:56
Koliko ste šiptarskih terorista uhapsili i procesuirali ??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online