Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 13.11.2014.
21:58
Beta A

Srbe povratnike zovu u kosovsku policiju

Direktor Kosovske policije Špend Mađuni pozvao je danas Srbe povratnike da pristupe u Kosovsku policiju jer bi to, kako je ocenio, doprinelo smanjenju incidenata kojima su izloženi i oni i njihova imovina.

Albancima u napadima pomažu i Srbi. Sa tim se slažu u povratnici u Klinu i Istok
 

Mađuni je, tokom posete povratničkom selu Drsnik kod Kline, gde je bio u delegaciji koju je predvodio ministar policije Bajram Režepi, izjavio da se napadi na povratnike i njihovu imovinu mogu preduprediti boljom saradnjom između povratnika i policije.

U delegaciji koja je posetila povratnike u selu Drsnik i naselju Ljug u Istoku, bio je i predstavnik ambasade SAD Kameron Fišer, kao i komandiri policije za Peć, Klinu i Istok Šaban Salja, Redža Beriša i Enver Gaši.

Komandir policije za region Peć Šaban Šalja je rekao da je nivo sigurnosti povišen u celom regionu Peći za sve građane, a posebno za povratnike i naglasio da je od lopova teško zaštititi prazne kuće.

Predstavnik povratnika u selo Drsnik Miomir Ribać naglasio je da je u tom selu zapaljeno pet povratničkih kuća, i da im je razvaljena i pokradena 21 kuća. Ribać se požalio i na raspodelu semenske pšenice, kao i na razmirice među samim povratnicima.

Povratnici tvrde da je u povratničkim selima opštine Klina od kako su se Srbi vratili bilo više desetina raznih incidenata pa i fizičkih napada na povratnike.

Tokom razgovora u naselju Ljug u Istoku povratnici su rekli da je i kod njih nedavno zapaljena jedna povratnička kuća, ukraden je traktor, a da je ranije opljačkano 16 kuća.

Povratnici su podržali tvrdnje ministra policije Bajrama Redžepija da neke krađe zajedno vrše Albanci i Srbi, navodeći da Albanci ne mogu tačno znati gde se šta nalazi u nekom srpskom domaćinstvu ukoliko za to nemaju podršku srpskih lopova.

Oni su kazali da je bilo i oružanih napada na povratnike, odnosno da je na jednu kuću ranije ispaljena mina, a da je iz vatrenog oružja pucano na kuće Miloša Rajčića, Dragoljuba Pumpalovića i Novice Antića.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redzepi izjavio je da mu je jedan od prioriteta u radu zaštita Srba povratnika i njihove imovine i dodao da već duže insistira da se nivo bezbednosti u povratničkim selima poveća.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.11.2014. 21:58
Svi problemi ce nestati onog momenta kad se sveta Srpska zemlja vrati pod ingerenciju matice!!
Četvrtak 13.11.2014. 23:10
Ljukavi ljisic hehe.... Srusene povratnicke kuce, bacene bombe, fizicki napadi na Srbe a koljega prica o ljopovi i to mesani, hehe srbi kao tipuju a odnda aljbanjerosi ukradu i usput sruse kucu da uniste tragove hehe.... I to kucu izgradjenu za povratnike u kojoj miko ne zivi. E pa Redjepi, nije sto si civsa nego si prirodno gljup, mljogo.
Petak 14.11.2014. 00:16
Ovo da i Srbi kradu je vjerovatno tačno, ali u zanemarljivom procentu...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online