Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 12.11.2014.
13:10
Beta A

Penzioneri na sudu: Ne damo da nas država pljačka!

Udruženje sindikata penzionera Srbije najavilo je danas da će do kraja ove nedelje predati ustavnom sudu inicijativu o oceni ustavnosti zakona kojim se propisuje smanjenje penzija.

Penzoneri traže pravdu: Pljačkaju nas, a kažu da štede
 

"Zakon o privremenom uređivanju načina isplate penzija je kratak, nejasan i potpuno neustavan, jer su penzije stečeno i neotuđivo pravo", rekao je na konferenciji za novinare predsednik USPS Milorad Vujasinović.

"Mi nismo protiv Vlade, ali je Vlada protiv nas. Ona je učinila da oko 700.000 penzionera postanu građani drugog reda", rekao je Vujasinović.

Kako je kazao, Vlada dovodi u pitanje visinu penzija onih građana koji su 1950-ih godina izgradili puteve, pruge i mostove u Srbiji.

On je ocenio da je Vlada takvu reformsku meru mogla da donese samo ukoliko proglasi bankrot države. On je takođe ocenio kao sramnu odluku Saveza penzionera Srbije da podrži taj zakon dodajući da je Partija ujedinjenih penzionera Srbije partija vlade, a ne penzionera.

Potpredsednik USPS Miša Lazović kazao je da je zakon definisan kao privremeno uređivanje isplate penzija iako nije precizirano do kada će on biti na snazi i da li će penzionerima biti vraćen taj novac.

On je ukazao na problem vojnih penzionera koji su potraživali od države dve milijarde dinara, ali kada je njihova žalba stigla do Strazbura dug države prema njima narastao je na 20 milijardi dinara ukazujući da će to plaćati poreski obveznici Srbije.

"Ako se neko odvaži da stavi ruku u nečiji džep bez pitanja, to se onda ne zove štednja već krađa", kazao je Lazović.

Na konferenciji je rečeno da je USPS 26. oktobra bio u Briselu i razgovarano je sa članovima Evropske federaciuej penzionera i starih lica koji podržavaju njihove stavove i ovu inicijativu.

POVEZANE VESTI

Sreda 12.11.2014. 13:59
Не пљачка ДРЖАВА, већ ВЛАСТ
Sreda 12.11.2014. 13:15
Krkobabići uzeli poštu i pare baš njih boli za penzijonere.
Sreda 12.11.2014. 13:21
Vlada Srbije misli da kada ne moze vise da pokrade onda moze i da reformise zakone (uz "patriotsko" ocekivanje). Da se vodece stranke nisu borile za svoje fotolje u vladi Srbije, primetile bi da su se jos od vremena Milosevica, DS i danas SNS, plate i penzije isplacivale u RATAMA...!? Pljackanje pod velom reforme ostaje pljacka. Ziveli penzioneri.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online