Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 11.11.2014.
17:40
Beta A

Kragujevac u minusu budžet i po

Grad Kragujevac duguje više od 7,1 milijarde dinara ili gotovo jedan i po budžet, a račun Grada je konstantno u blokadi od sredine avgusta za 150 miliona dinara, rekao je gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

Radomir Nikolić: Račun grada svaki drugi dan u blokadi
 

Nikolić je na konferenciji za novinare u sedištu Gradske uprave rekao da je od novembra 2011. godine račun Grada bio u blokadi 519 dana ili skoro svaki drugi dan.

"Po tom kriterijumu Kragujevac je u grupi sa Smederevskom Palankom, koja je jedina gora od njega i čija blokada traje skoro dve godine, zatim sa Gračanicom, opštinama Podujevo, Štimlje, Uroševac i Leposavić", rekao je prvi čovek Kragujevca.

Prema njegovim rečima, ukupne obaveze iznose oko 60 miliona evra, od čega krediti čine 14,8 miliona evra, obaveze Grada oko 24,7 miliona evra, a javna preduzeća duguju skoro 20 miliona evra.

"Dug za socijalnu pomoć i obrazovanje je veći od 2 milijarde dinara", rekao je Nikolić dodavši da je "pitanje šta može da se uradi da se grad pomeri sa mrtve tačke i izvuče iz blata".

"Ono što ja moram da radim je da idem redom i da molim za pomoć, i premijera, i predsednika Srbije. Tražiću svaku vrstu pomoći od države, i kadrovsku i finansijsku", rekao je gradonačelnik Kragujevca.

On je optužio prethodnu gradsku vlast za rezultate koji su kako je rekao "potpuno uništili budućnost grada".

"Do Nove godine Gradu dospevaju krediti u iznosu od 3,7 miliona evra, a račun je u blokadi i dnevno dobijamo oko 5 miliona dinara sa kojima možemo da raspolažemo. Onda shvatate da to ne možemo da regulišemo do Nove godine", rekao je Nikolić.

On je dodao da Kragujevac više nije problem samo lokalne samouprave, nego je "u ovakvom stanju Kragujevac i problem državnog vrha jer mi nemamo ni vremena, ni sredstava da ovaj problem možemo da rešimo".

Nikolić je upozorio da bi Kragujevac morao da proglasi bankrot kad bi u Srbiji postojala ta institucija, dodavši da će 2015. godina biti jako teška za javni sektor.

POVEZANE VESTI

Utorak 11.11.2014. 17:44
Kako ve brate više nije sramota ti i tata imate redovno završenih pet razreda škole i sada se vi razumijete u ekonomiju.
Utorak 11.11.2014. 17:52
KOGA BOLI KURAC ZA TVOJE ZALOPOJKE. KANDIDOVAO SI SE DOBIO SI VLAST SADA NADJI PARE I NE SERI. AKO SU KRALI HAPSIODUZIMAJ IMOVINU I TACKA. STA TO GOMELJAS, TO STO TI NISTA NECES URADITI NE OPRAVDAVA TE.
Utorak 11.11.2014. 20:02
Naprednjaci-nazadnjaci, kad god zauzmu negde vlast na silu (setite se Beograd, Novi Sad, Niš...) počnu pre sopstvene krađe da drže slovo. Te, oni prethodni krali, te grad je pred bankrotom,,, ali oni sami nigde ne postignu nikakav rezultat Povećava se kriminal, maloletnička delikvencija, porast prodaje droge, ubistva, korupcija itd. Za to vreme oni non stop kukaju na prethodnike, a kradu samo tako. Hajde čoveče, ako je bilo krađe hapsi, ako nije ćuti i radi. Ako ne znaš ne prihvataj se funkcije (ima ko zna) Znači, prestani da tračariš preko vaših lopovskih novina i uradi to za šta si si se gurao.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online