Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 12.11.2014.
04:46
D. Lj. Joksić - Vesti A

Penzije i odlikovanja svim teroristima

Za "zasluge" tokom rata na Kosovu, pored veterana albanske paravojne terorističke UČK, penzije, odlikovanja i niz drugih beneficija dobiće i strani državljani koji su se borili u njihovim redovima - Albanci iz Albanije, Makedonije, ali i Holanđani, Nemci, Francuzi...

Penzije i odlikovanja svim teroristima
 

- Lično sam upoznao četvoricu Nemaca i dvojicu Francuza koji su kao dobrovoljci bili u redovima UČK. Ako zatraže, i njima sleduju beneficije, izjavio je Besim Hoda, predsednik Unije veterana albanske paravojne ONA, koja se 2001. borila protiv makedonskih vladinih snaga. Hoda je prethodno, na Kosovu bio u redovima UČK.


Nema tačnih podataka koliko se Albanaca i stranih državljana borilo na strani UČK od 1999. na Kosovu. To će se znati kada komisija za verifikaciju statusa veterana, palih boraca i pripadnika UČK u Prištini, na čijem je čelu Agim Čeku, završi rad. Do sada je registrovano 41.000 od 66.500 prijavljenih, a pretpostavlja se da ih je samo iz Makedonije bilo oko 400.


Zakon o veteranima rata (OVK ili UČK ) predviđa brojne beneficije, a njime će se ovajditi i rukovodstvo paravojne albanske Oslobodilačke nacionalne armije (ONA), koja se 2001. borila protiv bezbednosnih snaga u Makedoniji, a danas je deo vladine koalicije iz Demokratske unije za integraciju.


Za "zasluge" tokom rata na Kosovu i Makedoniji penzije i odlikovanja će dobiti Ali Ahmeti, Gzim Ostreni, Fazli Veliu, sadašnji poslanici u makedonskom parlamentu Hazbi Lika, Rafiz Aliti, Zulfi Adili, bivši poslanici Ruždi Matoši, Džezair Šaćiri - Hodža, direktorka Škodrane Darlišta, ali i svi drugi pripadnici terorističke UČK koji to budu zatražili.

POVEZANE VESTI

Sreda 12.11.2014. 05:33
NATO armada? i njima svima sleduju boračke pemzije pa i Bleru i Klintonu i ostalim antihristima ko će ih sve nabrojati. Ništa se ne treba čuditi; đavo vlada svjetom pa svoje pristalice nagrađuje dok su Srbi njegovi protivnici zato su osuđeni i kažnjeni. Samo mnogi prljave igre ne znaju, što ti đavo dade to uzme na kraju, još ti dobro u zlo preobrati i debelu kamatu naplati.
Sreda 12.11.2014. 06:41
СВЕТ МИСЛИ НА КРИМИНАЛЦЕ,ПЛАЋЕНИКЕ И ТЕРОРИСТЕ. ДОБИЈАЈУ БЕНИФИЦИЈЕ И ОДЛИКОВАЊА. НАШИ ПОЛИТИЧАРИ ИЗГЛАСАВАЈУ ЗАКОН ЗА КАЖЊАВАЊЕ ДОБРОВОЉАЦА ИЗ СРБИЈЕ КОЈИ СЕ БОРЕ НА ДРУГИМ РАТИШТИМА. ЊИМА ЈЕ ТО НАМЕТНУТО ДА ИЗГЛАСАЈУ КАКО БИ НА ТА ИСТА РАТИШТА ИШЛИ ИЗ ОНИХ ДРЖАВА КОЈИ СУ ИХ НАТЕРАЛИ ДА ИЗГАСАЈУ ТАЈ ЗАКОН. СМАЊУЈЕ БЕНИФИЦИЈЕ ЗА ПЛАЋАЊЕ ИНФОСТАНА. ВЕТЕРАНИ РАТОВА ПРЕПУШТЕНИ САМИ СЕБИ ДА СЕ УКЛОПЕ У ДРУШТВО. УЧИО САМ ШКОЛУ ЗА РАТОВАЊЕ ИЗГУБИО СЛУХ АЛИ МИ ЈЕ ДРЖАВА ОДГОВОРИЛА ДА СЛУХ НИСАМ ИЗГУБИО ЗБОГ ПРОФЕСИНАЛНЕ ДЕЛАТНОСТИ БЕЗ ПРАВА ЖАЛБЕ. ОД ВОЈВОДЕ МИШИЋА ПА НА ОВАМО УВЕК ЈЕ ИСТИ ОДНОС ПРЕМА СРПСКОМ ВОЈНИКУ ЗАТО ШТО ПОСЛЕ РАТОВА У ФОТЕЉЕ СЕДНУ ОНИ КОЈИ СУ БЕЖАЛИ . ЖИВЕЛА ДРЖАВА СРБИЈА
Sreda 12.11.2014. 07:46
Zato su nasim borcima ukinulu sva prava,kao da nepostoje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online