Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Utorak 11.11.2014.
11:13 >> 16:46h
blic.rs, Beta A

Albanski premijer u Preševu

Premijer Albanije Edi Rama, drugog dana posete Srbiji boravi u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa. On je u Preševo stigao stigao oko podneva, gde se u zgradi opštine sastao s predstavnicima političkih lidera Albanaca iz Bujanovca, Preševa i Medveđe.

Posle posete Beogradu, albanski premijer otputovao u Preševo: Edi Rama
 

Ramu su dočekali bilbordi sa natpisom "Dobro došao, premijeru" koji su na albanskom. Malo pre njegove posete Domu kulture neko je polio crnu farbu na bilborde sa njegovim likom. 

Albanskom premijeru će u Sali Skupštine opštine Preševo biti uručeno i priznanje počasnog građanina.

16.00 - Predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) Riza Haljimi rekao je u Preševu da je poseta premijera Albanije Edija Rame Srbiji "probila led" i da su se stvorili uslovi za intenzivniju međudržavnu saradnju Srbije i Albanije. Haljimije istakao da je poseta Edija Rame Preševu poslala jasne poruke da će Albanija više nego do sada obraćati pažnju na pripadnike svoje manjine u Srbiji.
14.54 - "Albanci u Srbiji imaju manje prava od Srba na Kosovu"
13.37 - Premijer Albanije stigao je u Dom kulture, gde ga je dočekalo više hiljada ljudi. On je počeo predavanje pred salom punom ljudi.
13.35 - Preševska dolina većinski je naseljena građanima Srbije albanske nacionalnosti, koji su premijera Albanije Edija Ramu sačekali sa porukom da su Preševo, Medveđa i Bujanovac Albanija.

12.55 - Zvanični sajt opštine Preševo hakovan je tokom posete Edija Rame. Na prvoj stranici je postavljena slika bilborda sa likom premijera Srbije Aleksandra Vučića, a ispod nje je napisano "Serbian hackers" (srpski hakeri).

 

12.38 - Srpski premijer Aleksandar Vučić najavio je da će premijer Albanije Edi Rama u decembru doći u Beograd na sastanak na kojem će učestvovati još 15 premijera.
12.20 - Sastanak Edija Rame sa albanskim liderima kao i njegovo obraćanje albanskim odbornicima iz tri opštine na jugu Srbije zatvoreni su za javnost.
12.02 - Edi Rama stigao u Preševo. Dočekalo ga više od 1.000 meštana uz apkauze i ovacije.
11.57 - Albanski mediji i dalje bruje o poseti Edija Rame Beogradu.
11.15 - Pred zgradom opštine, gde se očekuje da stigne Rama, nalazi se nešto više od 1.000 ljudi, među kojima je veliki broj policajaca i pripadnika obezbeđenja i novinarskih ekipa. Postavljen je crveni tepih. Delegacija iz opštine Preševo je takođe tu, i očekuju da Rama stigne svakog trenutka. Sve prolazi mirno i bez većih indicenata.  
11.05 - Edija Ramu u Preševu čekaju bilbordi sa natpisom "Dobro došao premijeru", i to na albanskom jeziku.

Autoput od Niša ka makedonskoj granici, na delu od Vranja do Preševa, privremeno je zatvoren zbog posete albanskog premijera Edija Rame i delegacije albanske vlade i privrednika.

To je agenciji Beta potvrđeno u Policijskoj upravi u Vranju, a vozila se preusmeravaju na alternativne pravce.

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je juče u Beogradu da je Kosovo nezavisna država i da je to realnost koja se ne može menjati i koju treba prihvatiti.

Reagujući na izjavu Rame, Vučić je kazao da nije očekivao provokaciju albanskog premijera i da on ne može da dozvoli da neko ponižava Srbiju.

POVEZANE VESTI

Utorak 11.11.2014. 11:17
Eee Vucicu sonjo jedan,kako baba Merkelova ti kaze tako radis,bruko od stvora.Rama fasista je opet ponizio Srbiju,a ti mu dozvoljavas da se sepuri po Srbiji i vredja drzavu i narod.U Presevu dace vetar u ledja separatistima i posle nemoj da krivis drugog veleizdajnice Vucicu crko dabogda.
Utorak 11.11.2014. 11:29
Usrana srpska vlada, sve bilmaz do bilmaza i izdajnik do izdajnika Strasno je to da gradjani Srbije dozivljavaju sramote, jednu za drugom, kojima su srpski politicari vinovnici.
Utorak 11.11.2014. 12:31
alooo , VOL sta je to ,svaka druga tema o drogiranom siptaru i to u njegovu korist , koga vi ebete ??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online