Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 11.11.2014.
06:30

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

Šešelj sutra u Beogradu

Lider radikala Vojislav Šešelj doći će u Beograd sutra, 12. novembra, izjavio je juče ministar Rasim Ljajić, koji je i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom. On je objasnio da su doktori tražili još jedan dodatni dan i da se lider SRS sa time složio, a da će mu Vlada Srbije obezbediti kartu.

Spremaju doček lideru: Radikali sa novinarima u centru Beograda
 

Prema njegovim rečima, sve je bilo spremno da Šešelj dođe još u petak, ali do toga nije došlo iz medicinskih razloga. Ljajić je još jednom podsetio da je odluka da se Šešelj pusti na slobodu zbog bolesti samo izgovor Haškog suda da izađe iz ćorsokaka.

Četiri godine čeka presudu


- Vojislav Šešelj je pobedio Haški tribunal, to svi znaju, ali u međuvremenu su pokušali da ga ubiju i on se razboleo, pa je prirodno da bude pušten na slobodu. S druge strane, Vojislav Šešelj nije osuđenik, što se, izgleda, u Srbiji namerno zaboravlja, jer po okončanju svih procesnih radnji u Tribunalu, Vojislav je čekao na izricanje presude duže od četiri godine, pa zar zbog nesposobnosti Haga treba još više i teže da strada - rekao je Šarović.

- Čula sam se sa Vojom i kaže, dobro je, a kako mu je samo on zna. Deluje mi dobro raspoložen i kao i uvek, on hrabri nas da i ovu agoniju izdržimo - kaže već umornim glasom Jadranka Šešelj, koju novinari opsedaju danima.


U porodičnoj kući u Batajnici, veli, nema euforije, ali priznaje, ima nestrpljenja, naročito kod sinova, koji su u međuvremenu dok im je "otac bio na službenom putu" stasali u odgovorne mlade ljude.


U savremenoj istoriji Evrope nema većeg i težeg međunarodnog političkog progona od onoga kojem je podvrgnut Vojislav Šešelj, slažu se mnogi analitičari i ističu da se to dešava pred očima cele svetske javnosti usred Evrope!


- Moj otac Vojislav je pokazao kako se brani Srbija i kako bi trebalo da izgleda častan političar, nažalost takvih je sve manje, makar u Srbiji, a njegovi nekadašnji učenici, ovi današnji vlastodršci pokazuju da najvažniju stvar od Vojislava nisu naučili, kako se Srbija voli i spremnost da se zbog te ljubavi i strada - kaže za "Vesti", najstariji Šešeljev sin Nikola i dodaje da se juče ujutru čuo sa ocem koji od petka čeka na povratak u Srbiju.
 

- Ne pokazuje nervozu, drži se, a čekajući "zvono za povratak" igra šah, čita knjige i ohrabruje svoje haške drugare.


U centru Beograda ispred Ruskog cara radikali su juče održali konferenciju za štampu i podsetili ne samo novinare, već i prolaznike na to da je SRS kao i povratak Vojislava Šešelja pod medijskom blokadom, ali da se, kako su istakli, srpska decenija neobaveštenosti približava kraju. Zamenik predsednika SRS-a Nemanja Šarović je rekao da ima informacije da se srpska vlast, koja je u strahu od povratka lidera radikala iz Haga, sprema da izazove nerede.


- Povodom saznanja da režim priprema izazivanje nereda na aerodromu tokom dočeka dr Šešelja, ali i 15. novembra na mitingu, razgovarao sam sa načelnicima MUP-a kako bi zajedno obezbedili da doček i miting prođu u najboljem redu. Ukoliko dođe do incidenata, znaće se da je iza njih režim - kaže Šarović.

POVEZANE VESTI

Utorak 11.11.2014. 06:32
ДОБРО ДОШАО КУЋИ И ВИДИМО СЕ НА МИТИНГУ. МИТИНГ МОРА БИТИ ОГЛЕДАЛО СРБИЈЕ А ТО ЗНАЧИ МИРНО И ДОСТОЈАНСТВЕНО БЕЗ НАСИЉА. ЖИВЕЛА ДРЖАВА СРБИЈА
Utorak 11.11.2014. 06:36
Барем ће умрети у својој земљи. Проклети запад га је убио као и све оне који су свој живот скончали на разне начине.И она два вешања(Докмановић и Бабић)њихова су дела јер могу да промене стање свести(електромагнетно оружје). Западу желим потпун економски суноврат. Дабогда живели као најсиромашније земље африке!!!!!
Utorak 11.11.2014. 08:01
"Moral" u redovima vlade Srbije opada kao i RSD, reciprocno. Seselj bi sada i cutanjem mogao zavezati ogroman cvor u licemernim retorikama izdajnicke vlasti...suprotno onome sto ona ocekuje. Neka crknu krpelji i poltroni.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online