Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 10.11.2014.
16:29
Beta A

"Vučić i Rama strahuju od biračkog tela"

Direktor Foruma za etničke odnose, Dušan Janjić izjavio je da su izjave predsednika vlada Srbije i Albanije na današnjoj konferenciji za medije bile dnevnopolitički komentari koji izražavaju strahovanje obojice političara od negativne reakcije njihovih birača.

Izjave dvojice premijera su bili dnevnopolitički komentari: Edi Rama i Aleksandar Vučić

"Po meni, jednostavno ovaj dnevnopolitički komentar sa obe strane, spada u preterani strah oba političara od negativne reakcije njihovog biračkog tela, a oba su suviše daleko od izbora, da bi o tome trebalo da toliko opterećeno razmišljaju", rekao je Janjić Agenciji Beta.

On je kazao da ne razume zašto bi se izjava predsednika Vlade Albanije Edija Rame smatrala provokacijom kada je opštepoznata injenica da Albanija priznaje Kosovo i da lobira da druge države priznaju kosovsku nezavisnost.

"Ne razumem šta je provokacija - kad dođe neko iz Francuske i Nemačke i kaže isto, onda nema ovakve reakcije ni u medijima. Poznata je činjenica da Albanija priznaje Kosovo i da lobira za priznavanje, i to je poznato pitanje o kojem se Srbija i Albanija ne slažu, kao ni Amerika i Srbija", rekao je Janjić.

On je naveo da je suština o kojoj se slažu obe vlade u pogledu Kosova to da se poštuju briselski dogovori i da će se sarađivati u procesu normalizacije odnosa Prištine i Beograda, te da Tirana neće otežavati, nego olakšavati taj proces.

"Po meni, Rama nije imao potrebu ovde da potencira to pitanje, ako su se protokolno o tome dogovorili, a, s druge strane, postojala je mnogo efikasnija državnička reakcija od tzv. odbrane ponižavanja Srbije", rekao je Janjić.

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je danas u Beogradu da je Kosovo nezavisna država, i da je to realnost koja se ne može menjati i koju treba prihvatiti.

Reagujući na izjavu Rame, Vučić je kazao da nije očekivao njegovu provokaciju i ne može da dozvoli da neko ponižava Srbiju.

Rama će danas popodne učestvovati na okruglom stolu Foruma za etničke odnose o saradnji Albanije i Srbije.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 10.11.2014. 16:40
Kakav si ti Janjiću magarac VUČIĆ hoće da se pokaje i da kaže da on nije potpisao Briselski sporazum.
Ponedeljak 10.11.2014. 18:40
Dosta mi je da da slušam ova govna. Premijera koji opravdava izjave šiptarskog predsednia, Analitičarima koji opravdavaju premjera, Medijima koji se dodovoravaju ovoj politici. Sve je otišlo u p.m. Do sada nikad nisam vredjao premijera Srbije, ali ovog puta kažem. Vučiću, najveće si govno koje je Srbija posrala.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online