Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 10.11.2014.
09:46
Beta A

Pajtić: Srbija živi rijaliti "24 sata Vučić"

Predsednik Demokratske stranke (DS) i Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da Srbija 800 dana od formiranja vlade čeka reforme, ali je umesto njih dobila "rijaliti 24 sata (premijer Aleksandar) Vučić".

Srbija čekala reforme, dobila dramu, nasilje i turbozaduživanje: Bojan Pajtić
 

"Mi 800 dana čekamo te Vučićeve reforme. Nismo ih dobili. Dobili smo dramu, podgrevanje atmosfere nasilja, turbozaduživanje. Jednom rečju, Srbija živi rijaliti '24 sata Vučić' u kome se on za sve pita, a ni za šta ne odgovara", rekao je Pajtić za sarajevski politički nedeljnik "Slobodna Bosna".

Prema njegovim rečima, u Vladi Srbije se radom bavi ministar bez radnog staža, evrointegracijama se bavi urednica časopisa "Velika Srbija", a sistemom odbrane - keramičar.

"Sve to zna i Vučić. Zato sada ponovo najavljuje rekonstrukciju vlade za januar, kako bi prikrio svoju nesposobnost", ocenio je Pajtić i dodao da aktuelna vlast predvođena Aleksandrom Vučićem nije sposobna da od Srbije napravi uređenu zemlju.

"Vučić zna samo dve stvari - da odgovornost prebacuje na prethodnu vlast i da priča bajke - dakle, da daje nova obećanja, iako ni prethodna iz izborne kampanje nije ispunio", poručio je Pajtić.

Prema njegovim rečima, Josip Broz Tito, Slobodan Milošević, Vojislav Koštunica i Boris Tadić zadužili su se ukupno za 14 milijardi evra, a Vučić se za dve godine zadužio za sedam milijardi evra.

Dobro došli u rijaliti "24 sata premijer Vučić"
 

"Ova i prethodna vlada SNS-a i SPS-a nose neslavnu titulu evropskih rekordera u zaduživanju. Troše i na štetni ugovor sa Etihadom, Vlada Srbije subvencioniše preduzeća koja posle rasipaju novac, a oni koji imaju platu veću od 130.000 dinara posle rebalansa budžeta i ukidanja solidarnog poreza praktično će dobijati veća primanja", rekao je Pajtić.

Dodao je da je Vučić do sada već promenio "sijaset ministara", a ništa nije uradio.

"Podigao je PDV i smanjio prihode od poreza, a pali su i prihodi od akciza.

Privreda, poljoprivreda, zdravstvo, obrazovanje, pravda i pravna država, sve su to oblasti u kojima je ova vlada potpuno zakazala", rekao je Pajtić.

On je optužio vlasti da su svojim neodgovornim izjavama podgrevali atmosferu nasilja protiv Albanaca u Srbiji i ocenio da ekstremističke snage aktuelni režim doživljavaju kao svoj.

Pajtić je ocenio da se nasilje prema Albancima dogodilo u Vojvodini, jer se u toj pokrajini promoviše nasilje u odnosu na političke neistomišljenike.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 10.11.2014. 09:48
Istina, samo zivela je pre toga reality DS takdoje, pre toga reality DOS, pre toga Milosevic reality, pre toga YU reality....i UVEK je reziser reality. show-a jedan te isti. Kad ce da promenimo loseg senaristu i rezisera? Staticki glumci ostaju isti, samo ce da menjamo aktivne.......
Ponedeljak 10.11.2014. 11:01
ТАЈ РЕАЛИТИ ЈЕ ИЗМИСЛИО ДС , ВУЧИЋ ЈЕ САМО НАСТАВИО ГДЕ СТЕ ВИ СТАЛИ ПРОМЕНИО ГЛАВНЕ ГЛУМЦЕ, СПОРЕДНИМ ГЛУМЦИМА ПОДЕЛИО ЧЛАНСКЕ КАРТЕ СНС И ВОЗИ МИШКО. НАРОД У СРБИЈИ СВЕ ГОРЕ ЖИВИ , НА КРАЈУ И ЈЕДНИ И ДРУГИ И ТРЕЋИ ЋЕ ЗАВРШИТИ У ЗАТВОРУ. ЖИВЕЛА СРБИЈА
Ponedeljak 10.11.2014. 10:54
Predsednik sa 6% popularnosti i to sa sve Cankom u koaliciji. Prerdsednik Vlade Vojvodine koga na vlasti drze Radikali i karicevci. Neznam da li iko pamti sta je sve DS izneo na racun Radikala, a tek sta je uradio sa Karicima, ugasio im je televiziju, a Bogoljuba oterao u izgnanstvo. Srbiji treba ne 800, dana ves 18. godina da se vrati i stane na zdrave noge, samo zbog onoga sta je uradjeno od 2000-te do 2012 godine.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online