Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 09.11.2014.
10:41
Srna A

Euleks "pravdoljupci" ogrezli u kriminal

Misija EU za vladavinu prava (Euleks) u proteklih šest godina bavila se gašenjem srpskih institucija na Kosmetu, pretvaranju administrativnih u granične prelaze i optuživanjem Srba za zločine.

Euleks ogrizao u kriminalu i korupciji, više mu ne veruju ni Srbi ni Albanci
 

Osmišljen da na prostorima južne srpske pokrajine uspostavi red i zakon, obuči i uvede sudije, tužioce i istražitelje za samostalan rad, Euleks je opustošio Kosmet od Srba.

Preostali Srbi listom smatraju da je Euleks od prvog dana radio na dovršavanju "posla" koji je započeo NATO svojim "Milosrdnim anđelom", kada je bezočno bombardovao Srbiju 1999. godine.

Uspešna misija - opustošili Kosmet od Srba

Učinak misije Euleksa iz ugla Srba meri se desetinama pritvorenih i osuđenih, desetinama raspisanih poternica zasnovanih na "pokazivanju prstom" u ljude (obično na osnovu jednog svedoka), gašenju srpskih opština i nasilnom uključivanju Srba u centralne i lokalne institucije samoproklamovanog Kosova.

Svako ko se iole suprotstavio ili predstavljao pretnju za realizaciju plana o nezavisnoj državi Kosovo završio je ili u zatvoru ili na poternici.

Građanska inicijativa "Srbija, Demokratija, Pravda" uhapšenog Olivera Ivanovića ogorčena je na Euleks, a advokati su "složili" na desetine video zapisa i tone dokumentacije o duplim standardima službenika Euleksa.

Potvrdu selektivne pravde potvrđuju video-zapisi o puštanju na slobodu pripadnika zloglasne terorističke "Dreničke grupe" i njihovom orgijanju po barovima u vreme kada su bili u zatvoru?!

Za to vreme Ivanoviću posete članova porodice odobravaju uz stroge mere nadzora.

Podmićivanje i korupcija

Slučaj Azema Sulje, teroriste, bivšeg vođe ŠIK-a (obaveštajne službe terorističke OVK) i odbijanje "pravdoljubaca" da pokrenu istragu o njegovoj odgovornosti za zločine nad Srbima i likvidaciju političkih neistomišljenika, dovodi se u direktnu vezu sa podmićivanjem i korupcijom u Euleksu.

Sulja, ujak Hašima Tačija, prema nezvaničnim, ali učestalim informacijama, platio je, poput Ramuša Haradinaja i Fatmira Ljimaja, pet miliona evra "Londonskom klubu" kako bi slobodno nastavio da se bogati na nesreći Srba.

Zna se da su odbornici opštine Lipljan (uz podršku jednog Srbina Borivoja Vignjevića?!) formirali Fond za odbranu Fatmira Ljimaja i da se u njega svojevremeno "slilo" više od pet miliona evra.

Sloboda za Haradinaja

Odbrana Haradinaja je, što na Kosovu, što od Albanaca iz dijaspore, sakupila desetak miliona evra i tim parama platila oslobađajuću presudu Haškog tribunala.

U te fondove "slivala" su se i donatorska sredstva SAD i zemalja zapadne Evrope, ali sve to nije bilo dovoljno Euleksu, istražiteljima i sudijama da Ljimaju izreknu kaznu za zloupotrebu sredstava namenjenih - gradnji puteva po Kosovu?!

Na brojne dopise i pitanja agencije SRNA upućene zvaničnicima Euleksa dobijan je isti odgovor: "U interesu istrage ne možemo dati više detalja".

Umesto završenih istraga i hapšenja zločinaca obelodanjeno je da je upravo Euleks ogrezao u kriminalu i korpuciji i da više neme poverenja ni kod Srba ni kod Albanaca.

POVEZANE VESTI

Nedelja 09.11.2014. 10:55
Tadiću Fašisto izdajniče ti si kriv za EULEKS neka te stigne kazna smrade.
Nedelja 09.11.2014. 10:46
Vladavina prava? Ovo je njihova prevara; ne vladaju oni koji su u pravu nego oni koji nisu u pravu; euroatlanski antihristi svoje negativne želje i interese podigli su iznad svakog dogovora i zakona; njihove prljavštine postale su gospod bog u ovom izopačenom svjetu.
Nedelja 09.11.2014. 11:15
. . . S R B I treba prvo da pokusaju da se rese svojih nesposobnih, nepostenih i primitivno korumpiranih VLASTODRZACA, pa da tek onda pokusaju da resavaju kompleksni problem uz punu podrsku NATO-AGRESORA otetog i okupiranog KOSMETA u delimicnu korist PLEMENSKO-DIVLJACKIH SIPTARA.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online