Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 09.11.2014.
06:15
J. Arsenović - Vesti A

Video-kamera standardna oprema

Generalni direktor hotela Kraun plaza Živorad Vasić tvrdi da hoteli Interkontinental grupe koji su građeni od 2009. godine imaju obavezu da za svaku svoju salu postave video-interfonsku kameru.

Čisti pred zakonom: Živorad Vasić
 

Jedna od tih standardnih kamera italijanskog proizvođača Urmet bila je i ona za koju su ministri pravde i odbrane Nikola Selaković i Bratislav Gašić tvrdili da je bila sakrivena u hotelskoj banket sali Adriatik s ciljem da se tajno snimaju razgovori premijera Aleksandra Vučića sa pojedinim učesnicima nedavno održanog skupa Trilateralne grupe.


- Naš hotel ima osam takvih kamera koje nemaju ni ton, ni video-zapis i koje su ugrađene prošle godine u toku izgradnje hotela - objasnio je Vasić na konferenciji za medije u beogradskom hotelu Kraun plaza.


Tvrdnja ministra Gašića da je kontradiverzioni tim VBA pronašao kameru iza kućišta za alarm takođe je demantovana.
- To bi bilo kršenje standarda protivpožarne zaštite a mi vodimo računa o bezbednosti naših gostiju i zaposlenih. Kamere se nalaze na svom standardnom kućištu i na vidnom mestu - objasnio je Vasić i potom pred novinarima izvršio prezentaciju kako se ove kamere lako mogu staviti van funkcije.

Interfonska kamera bez zadnjih namera


Monitori služe osoblju hotela kako bi znali u kom momentu mogu da uđu u salu a da ne remete skup, između ostalog i zbog posluženja.


Prema Vasićevim rečima, ljudi iz bezbedonosnih službi su proverili banket salu, obavestili hotelski menadžment da su isključili kameru i u samom kućištu i nije bilo ni reči o tome da su naišli na dokaz o pokušaju tajnog video i tonskog snimanja.

Miškoviću ponovo oduzet pasoš

Odlukom Apelacionog suda Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku i Milu Đuraškoviću oduzeti su pasoši i zabranjeno im je da bez odobrenja suda napuste teritoriju Srbije. U obrazloženju odluke od pre dva dana navodi se da je Mišković vlasnik i odgovorno lice u većem broju pravnih lica registrovanih van Srbije te da ima veliku finansijsku moć i mogućnost da pobegne. Mišković i ekipa se terete da su putarska preduzeća i državni budžet oštetili za više stotina miliona dinara.

POVEZANE VESTI

Nedelja 09.11.2014. 07:13
ДИРЕКТОРЕ НЕМОЈ СЕ ПРАВДАТИ СЛЕПЦИМА КОЈИ НИСУ ДОВОЉНО ШКОЛОВАНИ И НЕЗНАЈУ РАЗЛИКУ ИЗМЕЂУ ШПИУНСКЕ ОПРЕМЕ И КАМЕРА ЗА НАДЗОР. ЗА ПАР ДАНА НЕКО ЋЕ ПУСТИТИ ВЕСТ ДА КАМЕРА КОЈА ПРАТИ КРЕТАЊЕ У ЖУТОЈ ТРАЦИ НА БРАНКОВОМ МОСТУ УСТВАРИ ШПИЈУНИРА ПИЦОУСТОГ ДРАМОСЕРА. ЖИВЕЛА СРБИЈА
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online