Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Subota 08.11.2014.
15:05
Beta A

Vulin: Srbija ne može da obeća da više nikada neće ratovati

Udruženje ratnih vojnih invalida Srbije svih ratova je ministru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandru Vulinu uručilo počasnu zlatnu vojnu sablju, a za uzvrat od ministra je stiglo obećanje da država neće zaboraviti na svoje branitelje i da će im novim zakonom stečena prava biti sačuvana.

Vulin ponosan što je dobio zlatnu ratnu sablju
 

"Društvo vam duguje zahvalnost. Zakonom o zaštiti boraca i njihovih porodica mi ćemo tu zahvalnost konkretizovati. Nijedno stečeno pravo vam neće biti ukinuto", kazao je Vulin na skupu "Nove nade vojnih invalida", kojim je obeležena i slava Udruženja ratnih vojnih invalida Sveti Dimitrije.

Ministar je najavio da će uskoro početi javna rasprava o novom zakonu, kao i da država neće okretati leđa od onih koji su je branili. On je poručio da Srbija ne može da obeća da više nikada neće ratovati, jer nije ona izazivala ratove i pokretala ih.

"Nije Srbija izazvala ni Prvi ni Drugi svetski rat. Nije Srbija izazvala ratove devedesetih godina, nije Srbija sama sebe bombardovala. Neka obećavaju oni koji su sve započinjeli i vodili, nela nam oni obećaju da rata više nikada neće biti. Mi ćemo tu obećanje sa zahvalnošću primiti i pazićemo da li se svoje reči drže".

Predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida Srbije svih ratova Željko Vasiljević izrazio je nadu da će posle više od osam godina priprema novi zakon o boračkoj zaštiti konačno biti usvojen i primenjivan. On se založio i za usvajanje rezolucije u državnom parlamentu, kojom bi država pokazala da zaista brine o onima koji su se za nju borili.

"Potreban nam je dovoljan nivo zdravstvene zaštite, stambeno zbrinjavanje i prioritet pri školovanju i zapošljavanju, adekvatna socijalna zaštita", kazao je Vasiljević i predložio da se osnuje medicinski centar za lečenje invalida rata, u kojem će se veterani rehabilitovati od svih bolesti koje su posledice ratova i koje su izazvane radijacijom, izloženošću hemijskim agensima ili posttraumatskim sindromom.

On je zatražio i da se ratni vojni invalidi dekriminalizuju, tako što će se nakon šest godina kontrole država stvarno utvrditi ko ima pravo na taj status, a oni koji taj status zadrže imati zaslužena prava.

POVEZANE VESTI

Subota 08.11.2014. 15:20
Normalno da ne moze da obeca....i necemo ni ratovati ako siptari dobrovoljno ne odu za albaniju...
Subota 08.11.2014. 15:58
Ovaj lik me sve više nervira, ima ga u medijima više od nekih starleta. Šta si bre ti g.Vuline ? Šta su tvoja zaduženja ...? Ti si bre ko neka pudlica. Jadnik. U ovoj državi ima izmisljenih funkcija bruka jedna. Kad se već ionako za sve pita jedan čovek onda su nam svi ostali džabe na grbači. Treba MU onda dati svu vlast da raspusti ostale jer nam prave lažni prosek plate sa svojim primanjima pa se tripujemo da nam i nije tako loše ))
Subota 08.11.2014. 15:37
On se suprostavlja Nikolićevim rečima...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online