Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 05.11.2014.
14:50
Beta A

"Evropa nas spaja sa Kosovom"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Berlinu da je evropska perspektiva zemalja Zapadnog Balkana suštinski unapredila regionalnu saradnju i doprinela da se mnoga otvorena pitanja u regionu rešavaju dijalogom.

Ključni spoljnopolitički prioritet Srbije je punopravno članstvo u EU: Ivica Dačić
 

"Evropska perspektiva je bila ključni faktor koji je omogućio uspeh dijaloga Beograda i Prištine", rekao je Dačić na Šestoj konferenciji ministara inostranih poslova JIE.

Današnja konferencija je redovan godišnji skup na kojem šefovi diplomatija Zapadnog Balkana razmatraju saradnju u regionu, a Dačić je predložio da i Beograd bude domaćin jednoj od sličnih inicijativa Instituta Aspen.

Konferencija se održava u organizaciji Instituta Aspen - Nemačka, i uz pokroviteljstvo šefova diplomatije Nemačke i Velike Britanije,
Frank-Valtera Štajnmajera i Filipa Hamonda.

"Konferenciju vidimo kao mogućnost da s jedne strane osnažimo međusobne veze u regionu JIE, a sa druge strane, ojačamo veze našeg regiona i EU, kojoj svi mi na Zapadnom Balkanu težimo", rekao je Dačić.

Očekujemo da i u mandatu nove Evropske komisije i u novom sazivu Evropskog parlamenta tema proširenja ostane u fokusu EU i država članica, rekao je Dačić.

"Smatramo izuzetno važnim da na tom putu svako napreduje u skladu sa sopstvenim rezultatima, bez nametnutog ujednačavanja tempa pridruživanja", rekao je Dačić.

Ključni spoljnopolitički prioritet Srbije je punopravno članstvo u EU, a vizija zajedničke evropske budućnosti je vizija svih nas na Zapadnom Balkanu, rekao je Dačić.

Ministar je rekao da jačanje pravne države i vladavine prava, kao preduslova za privlačenje stranih investicija, kao i aktiviranje malog i srednjeg preduzetništva u zemlji, ostaje najviši prioritet Srbije. Kako je dodao, Srbija je opredeljena da nastavi aktivnu i konstruktivnu politiku regionalne saradnje, i normalizaciju odnosa sa Prištinom.

POVEZANE VESTI

Sreda 05.11.2014. 15:05
Njprije su nas razmontirali. pa hoće da nas montiraju, ali sa njihovim dodadcima..., jel ti Ivice ! Kako to zvuči jednostavno i prirodno !
Sreda 05.11.2014. 15:07
Dacic misli da su u Srbiji svi ljudi retardirani pa zar ne vidi koje se diskusije vode u Evropi.Bugarima i Rumunima koji su vec dugo u EU zele neke zemlje da onemoguce radne dozvole i doseljavanje kao i koriscenje socijalne mreze.Ovaj bunca kao Kosovo u Evropi kakva crna Evropa podici ce oni zidove kakve u Berlinu za vreme hladnoga rata nisu imali.Ali eto zamazi ljudima oci iluzijama pa jos koju godinu na vlasti.
Sreda 05.11.2014. 15:30
Svinjoglavi izdajniče tvoja ruka je potpisala izdaju.večno si upisan u istoriji kao izrod.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online