Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Sreda 05.11.2014.
12:41
Beta A

"Moja poseta Srbiji je novi početak"

"Predstojeća poseta Srbiji je novi početak za ceo Balkan, područje koje je na početku svoje novije istorije bez konflikata među državama", poručio je premijer Albanije Edi Rama uoči posete planirane za 10. novembar.

"Danas, mi verujemo da je Balkan potreban Evropi, kao što je i Evropa potrebna Balkanu
 

"Čvrsto verujem da je ovo novi početak za Balkan i da, s druge strane, ovo vreme iziskuje novi i jedinstveniji pristup za budućnost koja bi trebalo da bude bolja za sve naše narode, ostavljajući iza sebe sve ono iz prošlosti što nas je ne samo sprečavalo da krenemo napred već i izazvalo mnoge sukobe i donelo mnoga krvoprolića, a koje bi trebalo ostaviti prošlosti da zajedno ispiše novu istoriju o miru i regionalnoj saradnji", rekao je Edi Rama za agenciju Anadolija.

Komentarišući odnose u regionu, albanski premijer se osvrnuo na nedavno održanu konferenciju posvećenu Zapadnom Balkanu u Berlinu, koja je, prema njegovim rečima, bila od istorijskog značaja za Balkan, jer je u konkretnom smislu prikazala svest i volju jedne moćne zemlje kao što je Nemačka i njene kancelarke Angele Merkel o potrebi Evrope za Balkanom.

"Danas, mi verujemo da je Balkan potreban Evropi, kao što je i Evropa potrebna Balkanu. Konferencija u Berlinu je otvorila novu stranicu i sada je na nama svima na Balkanu da ne gubeći vreme ostvarimo na nove načine saradnju na mnogim poljima", kazao je Rama.

Balkan je, istakako je Rama u intervjuu za tursku agenciju, područje koje je na početku svoje novije istorije bez konflikata među državama i "Balkan poseduje veliki potencijal za ekonomski razvoj, pod uslovom da se taj potencijal posebno iskoristi kroz regionalnu saradnju".

POVEZANE VESTI

Sreda 05.11.2014. 12:55
Kada bi LJUDI vodili SRBIJU OVAKVI NIKADA NE BI DOŠLI . POŠTO SRBIJU VODE IZDAJNICI OVAKVI SU IM ROD ROĐENI . BRUKA .
Sreda 05.11.2014. 13:11
Koj moj ces nam dolaziti arnautino.
Sreda 05.11.2014. 13:03
Ubacili se u TESKO IZAJICKO KOLO 5 OKTOBARSKO sve rade samo SOPSTVENU ZEMLJU I GRADJANE DA POKRADE.....SVE IM JE OBECANO SAMO DA RADE U KORIST NJIHOVU............KO SU ONI?...........Pa oni koji ubijaju po svetu izmisljaju i planiraju sta ce ko da jede sta da nosi i koje radno mesto moze da prezivi..........Svet je u kolapsu!............RUSSIJA JE PAMETNO ODRADILA !............Pitanje je KAKO CE MO SE MI PRIDRUZIT BRACI?............ukrajinskim scenarijom il MIRNO I SLOZNO?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online