Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Nedelja 02.11.2014.
21:45
Beta A

Vulin počasni građanin K. Mitrovice

Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica odlučio je da ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin postane počasni građanin tog grada i na svečanoj akademiji tim povodom su mu uručene povelja, plaketa, grb i ključ grada. U obrazloženju ove odluke navedeno je da je Vulinu ovo priznanje dodeljeno za izuzetan doprinos u očuvanju jedinstva srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

"Vulin je svojim radom doprineo da se Kosovu i Metohiji osigura stabilnost i uspeo da vrati poverenje građana u institucije Republike Srbije"
 

Vulin je na svečanoj akademiji kazao da niko ne treba ni da pomisli da će se politička pitanja na Kosovu i Metohiji rešavati bez države Srbije.

"Neko niko ne pomisli je bilo kakvo političko rešenje na prostoru Kosova i Metohije moguće bez države Srbije i njene Vlade i neka niko ne pomisli da ćemo politiku voditi i sprovoditi bez Srba sa Kosova i Metohije", rekao je Vulin.

On je govoreci o priči o stvaranju velike Albanije kazao da niko ne bi smeo da se "igra crtanjem granica na Balkanu" jer su one "nacrtane i više se neće menjati. Uređene su jasno Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija".

Vulin je dodao da "država Srbija ozbiljno shvata kada se neko igra imenom velike Albanije, kada podstiče stare sukobe i nove mržnje, shvata da svako prekrajanje granica, makar počelo prstom u vazduhu završi se nesrećom, pogibijom i uništenim ljudskim životima"

Direktor Vladine kancelarije za Kosovu i Metohiju Marko Đurić koji je primio visoko priznanje Kosovske Mitrovice rekao je da je povelja počasnog građanina Kosovske Mitrovice "najveće priznanje u Republici Srbiji".

"Tačno je da naša zemlja ima odlikovanja i priznaja, ima i povelje ali ni jedno priznanje u Srbiji nema onu težinu za nekoga ko je rodoljub, kao priznanje počasnog građanina grada Kosovske Mitrovice", rekao je Đurić i dodao da je upravo Vulin svojim radom u periodu posle postizanja sporazuma u Briselu doprineo da se Kosovu i Metohiji osigura stabilnost i da je kao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju uspeo da vrati poverenje građana u institucije Republike Srbije.

POVEZANE VESTI

Nedelja 02.11.2014. 21:45
Ovi smradovi SNS su namjestili ovom idajnidu da bude počasni izdajnnik K.Mitrovice.
Nedelja 02.11.2014. 21:51
снс је и зајахао србију највише захваљујући гласовима са КиМ ? Ови им се одужили са жандармеријом... За "кључеве" града - видећемо шта следи ?
Nedelja 02.11.2014. 22:20
Sta I OVAJ DOBIO STAN U KOSOVSKOJ MITROVICI?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online