Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 27.10.2014.
21:37
Beta A

“Dačić najbolje zna ko su gromovi i munje“

Predsednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) Branko Ružić ocenio je da je nemoguće da se dosadašnji lider socijalista Ivica Dačić ne kandiduje ponovo za predsednika partije i dodao da Dačiću unutar stranke svi pružaju punu podršku.

Ima jaku podršku unutar stranke: "Gromobran" Ivica Dačić
 

Ružić je to izjavio reagujući na izjavu Dačića koji je rekao da još razmišlja da li će se ponovo kandidovati za predsednika partije jer mu je "dosta da bude gromobran" i zato što oseća da unutar partije "nema punu i iskrenu podršku onih koje štiti od munja i gromova".

Milićević: Dačić je nesporni lider SPS-a

Poslanik Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević izjavio je da očekuje da će predsednik te partije Ivica Dačić na Kongresu, koji se očekuje u decembru, potvrditi svoje liderstvo.

"Taj kongres će biti korak dalje ka modernizaciji, ka jačanju, reformi SPS, biće simobol jedinstva i biće potvrda svega onoga o čemu smo govorili, da ne postoje sukobi i ne postoji nejedinstvo unutar SPS... Dačić je jedini u SPS koji u najtežim trenucima zna da donese vizionarske odluke", rekao je Milićević.

"Tačno je da Ivica Dačić, lider socijalista, ponekad ima ulogu gromobrana, ali siguran sam da on najbolje zna ko su gromovi i munje", rekao je Ružić u intervjuu za Danas.

Ružić je rekao da "ne vidi kao moguću" opciju po kojoj se Dačić neće kandidovati za stranačkog predsednika i rekao da ne želi ni da pomisli da postoji minumum dileme kod njega.

"Kao njegov prijatelj i partijski saborac nikada mu ne bih savetovao da ne prihvati kandidaturu za predsednika SPS. Poodavno se zna da je lider SPS Ivica Dačić, i da će i u novom mandatu uspešno predvoditi partiju", rekao je Ružić.

Komentarišući medijske spekulacije da će i njegova pozicija na predstojećem kongresu "biti na tankom ledu" zbog čestih "iskakanja", Ružić je rekao da, na njegovu sreću, mediji "ne odlučuju o debljini političkog leda u SPS", već isključivo članstvo i rukovodstvo.

On je, takođe, odbacio tezu po kojoj je on zbog svojih izjava "omraženiji" u Srpskoj naprednoj stranci čak i od opozicije.

"Ne verujem da je to tačno, kao što mi je teško da poverujem da u Srbiji trenutno uopšte postoji opozicija", rekao je Ružić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 27.10.2014. 21:48
Osetijo izdajnik da tone brod pa bi da bježi pare su na Kipru e pa neće moći narod će tek njega da prvo vrati koferčiće a tek za izaju ima da ga kastriraju na živo.
Utorak 28.10.2014. 01:34
Fukara !!!
Utorak 28.10.2014. 07:24
Dacic je devojka za sve,najbolja udavaca u politici,starleta loseg izgleda ali punih dzepova.Djon obraz od coveka.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online