Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 23.10.2014.
19:52
Beta A

Vesić: Firme, ukinite pare, kupite zaposlenima markice

Beogradski menadžer Goran Vesić apelovao je na kompanije koje imaju više od 200 zaposlenih da zaposlenima plaćaju markice i tako podrže napore grada za stabilizaciju javnog prevoza, prenela je danas Gradska uprava.

I Siniša Mali se validira, ali samo kad isprobava sistem
 

U pismu upućenom kompanijama navodi se da je namera ovakvog obraćanja da se podrže napori grada da finansijski stabilizuje gradski javni prevoz i tako ga učini boljim i kvalitetnijim.

"U trenutku kada je izabrano novo rukovodstvo Beograda, gradski prevoznik je bio prezadužen, a većina građana nije plaćala karte za prevoz. U takvoj situaciji, sistem javnog gradskog prevoza ne može da opstane bez subvencija grada koje se povećavaju iz meseca u mesec. Povećanje subvencija za prevoz znači manje novca za škole, obdaništa ili uređenje parkova i ulica", dodaje se u saopštenju.

Dodaje se da zbog nasleđenog duga od preko 1,1 milijarde evra, subvencije grada ne mogu da "rastu u nedogled".

"Naručili smo brojanje putnika i saobraćaja, kako bi se napravio optimalan red vožnje. To bi omogućilo znatne uštede. Odlučeno je da od sledeće godine uvedemo novi tarifni sistem. Ove mere su počele da daju rezultate i situacija kod našeg gradskog prevoznika je bolja", stoji u saopštenju.

Ističe se da je ključna mera za oporavak javnog prevoza da građani plaćaju karte za prevoz i navodi da je posle nedavno sprovedene medijske kampanje prihod od prodaje karata porastao za preko 30 odsto.

U nastavku pisma upućenog kompanijama pobrojane su pogodnosti koje preduzeće može da ostvari plaćanjem usluga prevoza za zaposlene preko računa.

"Tako je popust od tri do 15 odsto na neto iznos naknade za prevoz, u zavisnosti od broja zaposlenih za koje se vrši plaćanje prevoza. Tri odsto za 30 do 199 zaposlenih, pet odsto za 200 do 1.000 zaposlenih, 10 za 1.001 do 2.000 zaposlenih i 15 odsto popusta za 2.001 i više zaposlenih", navodi se u pismu gradskog menadžera.

Dodaje se da je moguć i povraćaj PDV-a od 10 odsto - kada se plaćanje prevoza vrši gotovinski, a ako se plaćanje vrši preko računa, kompanija dobija račun za uslugu prevoza na osnovu kojeg iznos PDV-a koristi kao odbitnu stavku, stoji u pismu koje prenosi Informativna služba grada.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 23.10.2014. 20:03
Kupujte markice kako bi BLESIĆ IMAO ŠTA DA OPLJAČKA . INAČE NARODE ŠVERCUJ SE I NE PLAĆAJ KAZNE JER TO JE JEDINI VID PROTESTA PROTIV SNS BANDITA .
Četvrtak 23.10.2014. 20:56
VESICU MAJMUNE PALA JE CENA NAFTE NA SVETSKOM TRZISTU. POJEFTINI PUTNICKE KARTE ZA GSP. TO JE PATRIOTIZAM. SADA I PRIVATNE FIRME DA SPASAVAJU USRANI GSP. NEKA PROPADNE JEDNOM ZA SVAGDA. HOCEMO MOTRO MAJMUNE.
Četvrtak 13.11.2014. 23:27
Vesicu kazi Djilasu da kupi markice za sve pare, to si zaboravio?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online