Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 22.10.2014.
05:30
J. L. Petković - Vesti A

Beograd hapsi, Priština huška

Kuću srpskih povratnika u metohijskom selu Drsnik, u opštini Klina, neko je zapalio. Srećom, nema povređenih. Poverenik Komesarijata za izbeglice Srbije Božidar Šarković kaže da je u ponedeljak uveče zapaljena kuća pokojnog Mladena Dabižljevića, a da se njegova supruga Milosava (70) u trenutku incidenta nije nalazila u kući.

Efikasnija policija: Direktor Veljović i ministar Stefanović
 

Nakon što je tokom rata uništena, kuća tom bračnom paru sagrađena je 2007. kada i kuće ostalih povratnika, a od tada su tri kuće zapaljene, a 20 je demolirano.
Ovaj slučaj povezuje se s nizom incidenata usmerenih ka Srbima na KiM učestalih nakon prekida utakmice Srbija - Albanija u Beogradu.

"Vučiću, pederu" (ni)je iz VIP lože

Fudbalski savez Srbije juče je demantovao ministra policije Nebojšu Stefanovića koji je izjavio da je osoba koja je tokom utakmice Srbija - Albanija uletela u direktan TV prenos i vređala premijera Srbije izvikujući "Vučiću, pederu" imala propusnicu za VIP ložu, dobijenu od ljudi iz FSS.


Podsećanja radi, odmah posle skandala sa zastavom velike Albanije na stadionu Partizana, ministar je u prvi plan stavio pogrdno skandiranje premijeru, a mediji bliski vlastima su preneli "nezvanična saznanja" da su uvrede režirali predsednik FSS Tomislav Karadžić i socijalista Branko Ružić, član Uprave Partizana, što je on odmah negirao.

Žrtve napada bila je i imovina Albanaca u centralnoj Srbiji. Povodom napada na pekare i poslastičarnice u Vojvodini, Odbor za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije održao je sednicu juče u Novom Sadu.

Zamenik predsednika tog odbora Bojan Kostreš kaže da je važno da državni organi osuđuju incident, ali ne i dovoljno, već je potrebno da ti slučajevi dobiju sudski epilog.


Ministar policije Srbije Nebojša Stefanović saopštio je da je policija saslušala 62 i privela 11 osoba zbog napada na lokale u vlasništvu Albanaca i Goranaca. Svi privedeni imaju između 18 i 20 godina. Za oštećenje pekare iz Novog Sada odgovoran je L. P. (21), navodno mađarske nacionalnosti.

Prema pisanju pojedinih medija, taj momak je u policiji izjavio da je "srpski nacionalista i četnik". Pekaru u Bečeju napao je P. A. (18), pekaru u Somboru oštetio je T. N. (19), a napadači na dve pekare u Banovcima su B. S. (18) i D. N. (24), svi srpske nacionalnosti. Za oštećenje dve pekare u Staroj Pazovi u toku je poligrafsko ispitivanje tri osobe.


Nije poznato da je kosovska policija privela ijednu osobu povezanu za incidente nad Srbima i njihovom imovinom koji su se dešavali u poslednjih nedelju dana.

Sreda 22.10.2014. 08:58
Sram vas bilo...., nemate druga posla nego da hvatate djecu ? Nama su od dolaska " mirovnih " tj okupacionih snaga nestali 1 500 lica sa KiM i za to vas zabole ! Ali treba se dokazati onima koji vas i drže na vlasti da ste gori prema gradjanima Srbije od turaka ! Samo još fali nabijanje na kolac, a ni to me ne bi iznenadilo od šiptra i ljigavaca oko njega !
Sreda 22.10.2014. 14:44
Slažem se.Ovo treba ponavljati bar svaki dan da b sei izopačene srpske glave dozvale pameti-kakvi šiptari,hrvati bošnjaci.Prvo Srbi a pomenuti kad stignu na red za poštovanje i naravno ako to zasluže.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online