Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Nedelja 19.10.2014.
13:09 >> 13:30h
Srna A

"Hag ubija Šešelja“

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Nemanja Šarović ocenio je da nema sumnje da Haški tribunal ubija lidera radikala Vojislava Šešelja, jer nema dokaza da ga osudi.

Hag ubija Šešelja jer nema dokaza da ga optuži: Nemanja Šarović
 

Šarović je napomenuo da su prošli svi rokovi za donošenje presude, te da SRS traži bezuslovno i momentalno oslobađanje Šešelja, kome se zdravstveno stanje značajno pogoršalo i kome su otkrivene dve metastaze na jetri.

On je konstatovao da su svi koji ćute i ne čine ništa da zaštite Šešeljeva ljudska prava "saučesnici u ubistvu", prenose beogradski mediji.

Hag bez komentara

U Haškom tribunalu ne žele da komentarišu zdravstveno stanje lidera radikala Vojislava Šešelja, kojem su otkrivene metastaze na dva mesta na jetri. Portparol Haškog tribunala Magdalena Spalinska rekla je da ne može da iznosi detalje o zdravstvenom stanju predsednika SRS bez njegovog odobrenja. Spalinska je, takođe, navela da ne želi da komentariše optužbe čelnika SRS-a da Haški tribunal ima nameru da likvidira Šešelja neadekvatnim lečenjem, prenose beogradski mediji.

"Saučesnik je i Vlada Srbije, koja 12 godina nije učinila ništa da zaštiti Vojislava Šešelja. Nama ne treba njihova briga i to što će reći da je to nepravda. Neka kažu šta su uradili", istakao je Šarović.

On je rekao da su metastaze na jetri Šešelja, koji se nalazi u pritvoru Haškog tribunala, otkrivene nakon pregleda i da će se sledeće nedelje raditi pet-skener, nakon čega će se znati da li će i kada biti operisan.

"Vojislav Šešelj je nekoliko meseci tražio pregled jer je konstantno imao temperaturu, između 37 i 38, na šta su mu lekari rekli da je takva temperatura u Holandiji normalna", rekao je Šarović.

Šarović je dodao da je pre dva meseca zatvorski lekar "nešto pronašao i upisao kao dijagnozu", te poručio da niko nema pravo da krije nalaz o zdravstvenom stanju Vojislava Šešelja.

On je podsetio da su Šešeljevi problemi sa debelim crevom počeli u oktobru 2012. godine, ali da su mu tada govorili da to nije ništa ozbiljno, da bi nakon godinu dana "natezanja sa zatvorskim lekarima" u oktobru 2013. godine lider radikala bio operisan.

"Šešelju otkrivene metastaze na jetri"

Predsednik SRS Vojislav Šešelj u pritvoru Haškog tribunala je već 12 godina, a i dalje se ne zna kada bi presuda u njegovom slučaju mogla biti donesena.

POVEZANE VESTI

Nedelja 19.10.2014. 13:10
ŠEŠELJU SU PRESUDILI ĐINĐIĆ I ŽUTI BANDITI . ŠTO SE TIČE PRAVA I PRAVDE ON JE ČIST KAO SUNCE ALI JE DOGOVORENO DA SE ŽIV NE VRATI U SRBIJU . TO NARAVNO DANAS PODRŽAVAJU I TOMA I VUČIĆ . BRUKA .
Nedelja 19.10.2014. 13:40
To se na zalost moglo i pretpostaviti. Za hijene sa zapada bi bila najveca bruka,najveci poraz i sramota ,a za ponizenje i da ne pricam,kada bi VOJA izasao ziv i zdrav iz Haga,jer nisu uspeli nista da mu dokazu.A psihicki ,umno,pravno i duhovno ih je srozao kao najgluplje debile.I skoro sve tuzbe protiv njega je uspeo da preokrene u kontratuzbu na nezapamcen nacin u istoriji. Neka mu BOG pomogne i neka andjeli budu uz njega do njegovog poslednjeg trena.Demonokrati su mu na zalost izgleda odredili slicnu sudbinu kao i pokojnom Milosevicu.Nadam se da ce zapadu da presedne sve sto su naskodili SRBSKOM narodu i SRBIJI
Nedelja 19.10.2014. 15:04
Велики Србин, Јунак Војислав Шешељ, је испунио свој циљ одавно. Показао је свим хашким злотворима и сотонама да је јачи од њих и да га не могу победити. Открио је истину о страдању Срба, целом свету. Волела бих да могу да му захвалим за све његове жртве, за нас и мајку Србију. И свети цар Лазар би му честитао. А душманима ће Бог да суди. Браћо Срби, будимо сложни, не могу се ЕУ и остале масонске сотоне никада интелектуално мерити са нама. Тело нестаје, а душа остаје да је памте поколења. Небески мој народе, волим те. Само храбро, истрајаћемо ми. СССС!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online