Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Subota 18.10.2014.
08:31
b92.net A

“Velika Albanija je noćna mora Srbije, ali i celog sveta“

Velika Albanija je noćna mora Srbije, ali i celog sveta i treba je sprečiti, piše na Tviter nalogu premijera Aleksandra Vučića kao odgovor premijeru Albanije.

Učinićemo sve da sprečimo formiranje velike Albanije: Aleksandar Vučić
 

"Ljudi koji govore da je velika Albanija naša noćna mora su apsolutno u pravu. Ali, to nije samo naša noćna mora, već noćna mora Evrope, noćna mora čitavog čovečanstva, a mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da je sprečimo. Nadamo se da će normalni Albanci razumeti ovu poruku", napisao je Vučić na Tviteru.

Podsetimo, albanski premijer Edi Rama napisao nešto ranije je na svom Tviter nalogu: "Normalna Srbija će biti moguća ako realna Srbija shvatiti da njihova noćna mora Velika Albanija nije naš projekat!".

Premijer Albanije trebalo bi da poseti Beograd 22. oktobra, ali je njegova poseta dovedena u pitanje nakon incidenta sa zastavom Velike Albanije na utakmici Srbija-Albanija.

Potpredsednik albanske vlade Niko Peleši rekao je da je Rama rešio da doputuje u Srbiju kako je planirano, uprkos incidentu na utakmici reprezentacija dveju zemalja u Beogradu.

Odlazeći premijer Kosova Hašim Tači podržava nameru albanskog premijera Edija Rame da poseti Beograd.

Premije Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je poseta premijera Abanije Edija Rame smatrana šansom za resetovanje odnosa posle duge istorije napetosti između Srbije i Albanije.

Edi Rama ne prestaje da provocira!

Vučić je, međutim, rekao za agenciju Rojters danas da neće odlučiti do vikenda "da li će ili neće oni biti naši gosti".

Albanski premijer je za CNN rekao da je spreman da dođe u Beograd i pored incidenta na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija, ali da poseta zavisi od srpskih vlasti.

POVEZANE VESTI

Subota 18.10.2014. 08:42
Svjet je pomogao da se Kosovo otme Srbiji a kad su vidile Rusija i Kina i još neki drugi da četvrti rajh ruši ono rešenje koje su silom nametnuli Srbima; onda se taj prljavi svjet podjelio. Ne može se biti po volji svjetu i Bogu; Božiji Zakon i svjetski moral se razlikuju ko NEBO i zemlja.
Subota 18.10.2014. 09:05
Rama ne zaslužuje da nogom osjeti zemlju srpsku jer je on prestavnik ISI i veliki nacijonalista sramota bi bilo za Srbiju da takvom krmniku pruži mogućnost da šeta Beogradom.
Subota 18.10.2014. 08:53
Primi ga Vucicu, ali samo zato da bi mu u lice rekao, pred celim svetom, da ces,bude li se ponovo ma sta slicno provokaciji na utakmici desilo, poslati mu trecinu lovackog udruzenja iz Malog mokrog Luga i da ce posle toga na mapi sveta tu gde je nekad bila Albanija pisati nenaseljeno i vrlo smrdljivo mesto!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online