Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Četvrtak 16.10.2014.
21:33
Beta A

Albanci nam uručili protestnu notu

Ministarstvo inostranih poslova Albanije pozvalo je ambasadora Srbije u toj zemlji Miroljuba Zarića i uručilo mu u ime albanske vlade protestnu noto zbog događaja u Beogradu, posle prekida utakmice reprezentacija dve zemlje zbog incidenata, objavljeno je na sajtu albanskog ministarstva.

Na sajtu je objavljeno da Ministarstvo oštro odbacuje političke klevete koje su ključni srpski lideri izneli protiv albanskog naroda i države Albanije.

Cinizmu nema kraja: "Albanija kao članica NATO i kandidat za EU, verno sledi politiku saradnje, dobrosusedstva i demokratske stabilnosti u regionu"
 

Navodi se da su izjave visokih srpskih zvaničnika suprotne osnovnoj etici diplomatskih odnosa i recipročnog ponašanja, uzdržanosti i poštovanja između suverenih država.

-Štaviše, ne odražavaju aspiracije zemlje kandidata za članstvo u EU, dodalo je   Ministarstvo.

U saopštenju je upućen poziv liderima Srbije "da pokažu nedvosmislenost i zrelost tako što će osuditi anti-albanske izgrede koji su se dogodili pre, tokom i posle fudbalske utakmice između Srbije i Albanije".

Kao primer za to je navedeno "zadržavanje albanskih novinara i preduzetnika koji su

Albanski ambasador se "baš čudio" demaršu

pratili albanski tim na beogradskom aerodromu, spaljivanje albanske zastave na stadionu, četrdesetominutno skandiranje o ubijanju Albanaca i patološko nasilje nad albanskom reprezentacijom".

"Stara i sadašnja istorija Balkana su svedočanstvo da Albanija nikada nije bila faktor destabilizacije regiona, niti agresor naroda koji teže slobodi i nezavisnosti. Albanija nije odgovorna za činjenicu da prošlost može da bude teret za savest i emotivno stanje visokih srpskih vladinih zvaničnika", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da "Albanija kao članica NATO i kandidat za EU, verno sledi politiku saradnje, dobrosusedstva i demokratske stabilnosti u regionu, čvrsto verujući da je evro-atlantska integracija  zajednički put naroda i država u našem regionu".

"Zahvaljujući evropskoj prespektivi, danas imamo šansu da stvorimo region u kojem prevladavaju mir i prosperitet, umesto podela i ksenofobije", piše u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 16.10.2014. 21:55
Ako ste primetili na utakmici da Albanski igraci,su cesto"pili vodu",jer su znali sta ce da se desi I to su cekali. Odmah posle ovog dogadjaja "spontano" se skuplja 10 000 ljudi ispred Srpske ambasade u Tirani. Slucajno I spontano! Svi Siptari slave pobedu!Neverujem,da je to slucajno,vec unapred izrezirano ispred Albanskog lobija! Unapred je pripremljeno da Srbija izgubi sa 3:0. U svoj ovoj prici ,ja se pitam,gde su oni nasi bajni politicari koji tvrde da "mi nikada necemo ratovati" nego samo pregovarati?!Ovakvoj stoci se samo vojnickom cizmom staje na rep!
Četvrtak 16.10.2014. 21:56
Au , kakva nevjerovatna drskost i bezobrazluk. Vjerujte mi da sam ovo i ocekivao Albanci urucili nama protestnu notu. Dronu nam podigli sa uvredljivim imperijalistickim pretenzijama velike Albanije na sred stadiona a oni urucili protestnu notu. Tako nam je to kad imamu ljigavu vladu, a oni se kurce jer imaju svu podrsku Zapada.
Četvrtak 16.10.2014. 22:19
A MI UMESTO DA SE UJEDINJUJEMO MI SEREMO JEDNI NA DRUGE. OVE PRIMITICE NEKO JE DOBRO ISTRUISAO VEROVATNO AMERIKANCI ALI NJIHOVO NAJJACE ORUZJE JESTE JEDINSTVO. A MI PSUJEMO VUCICA AKO SMO GA IZGLASALI POSTENO JE DA GA POSTUJEMO KAO PREMIJERA. OVO SRANJE SA ALBANIJOM JE ODGOVOR AMERIKE NA NASE ODNOSE SA RUSIMA A EVROPA CE NAM DATI ODGOVOR PREKO UEFA. ODLUKE. VIDECEMO... SA SIPTARIMA SAMO HLADNOKRVNO I OVE PALJEVINE SA PEKARAMA U SOMBORU SU PRAVA STVAR I ODGOVOR. TE GAMADI U VOJVODINI NEMA NI U TRAGOVIMA JER SA NJIMA TREBA SISTEMACKI A U BACKOJ IMAJU DOBRO ISKUSTVO JER SA SIPTARIMA NE TREBA NISTA RADITI OSIM NAPLACIVATI DUGOVE.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online