Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 15.10.2014.
17:29
B92 A

Kao nekada: Opština im u stan uselila porodicu

Porodica Nikolić započela je tihi protest ispred zgrade beogradske opštine Zvezdara zbog toga što je odlukom opštine u deo njihovog stana useljena druga porodica. Opština tvrdi da je deo stana Nikolićevih poseban stan koji pripada opštini, iako je prethodno, pravosnažnim sudskim rešenjem utvrđeno da to nije tačno.

Foto: Ilustracija

Darko Nikolić ističe da on i njegova majka protestuju zbog toga što ne postoji pravna sigurnost građana, jer lokalne vlasti pravosnažne sudske odluke smatraju nebitnim.

"U petak su mi u gradskom Sekretarijatu za imovinsko-pravne poslove rekli da ne mogu da utiču na rad opštine, osim u slučaju ćutanja uprave", naveo je Nikolić.

Kako ističe, problem je u tome što opštinska komisija treba da uporedi faktičko sa evidencionim stanjem u zgradi u kojoj žive, odnosno činjenicu da je struktura stanova potpuno drugačija od onog koje se vodi u opštini Zvezdara. Pošto Grad nema načine da primora opštinu da obavi te radnje, Nikolićima je predloženo novo suđenje.

"Presuda već postoji, izvršena je devedesetih godina, izvršni sud mi je dodelio ključeve. Na tu presudu se opština nije žalila, pa je postala pravosnažna, a godinima kasnije ju je lokala vlast brutalno pregazila, sa policijom. Tu presudu sam 13 puta nosio u opštinu. I ako bih se ponovo sudio i dobio novi spor, ko mi garantuje da će opština to uvažiti, ko garantuje da opet neće na silu nekoga useliti?", upitao je Nikolić.

Nikolićima je iz Opštine stiglo obrazloženje da je u zemljišnim knjigama uočena i ispravljena greška 1993. godine, koja se odnosi na njihov stan. Oni nisu obavešteni o tome pre izmena, koje su učinjene na njihovu štetu.

Nikolići se protive izbacivanju useljene porodice na ulicu i apeluju na opštinske vlasti da je smeste u humaniji prostor od podruma, koji je registrovan kao stan broj 11 u zgradi.

"Ne mareći za pravosnažnu presudu, opština Zvezdara je u memljivu prostoriju silom uselila majku sa dvoje dece, jednog dana su se pojavili opštinski radnici u pratnji policije i stavili novu bravu. Mislim da je sve to velika greška, u zajedničkom dvorištu zaista postoji opštinska prostorija, ali je ona prekoputa našeg stana, odnosno nije naš podrum", istakao je Nikolić.

Darko se obraćao i predsedniku Opštine Zvezdara Edipu Šerifovu, ali od njega nije dobio odgovor, osim jednog "tvita" na društvenoj mreži.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online