Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Sreda 15.10.2014.
08:47
Beta A

Dačić: Planirana politička provokacija

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je incident na fudbalskoj utakmici između reprezentacija Srbije i Albanija smišljena i unapred planirana politička provokacija.

Incident na utakmici je unapred smišljena provokacija: Ivica Dačić
 

"Ovo se nikada nije dogodilo ni na jednoj fudbalskoj utakmici i unapred je pripremljeno. Za mene je centralno pitanje kako će reagovati EU i UEfA, jer da je neko iz Srbije razvio zastavu `Velike Srbije` u Tirani ili Prištini to bi već bilo na dnevnom redu Saveta bezbednosti UN", naglasio je Dačić.

On je za "Blic" rekao da je u sinoćnjem incidentu naročito sporna činjenica da je to uradio brat premijera Albanije koji treba u Srbiji da bude gost.

Bilt: Neodgovorna provokacija

Ministar spoljnih poslova Švedske Karl Bilt ocenio je preko društvene mreže "Tviter" da se na utakmici između reprezentacija Srbije i Albanije dogodila "neodgovorna provokacija".

"Neodgovorna provokacija na utakmici Srbija - Albanija. Nadam se da će premijeri obe države uvideti potrebu za unapređenjem bilateralnih odnosa", naveo je Bilt.

 

"Sve to stavlja političku dimenziju na ceo događaj i ovo je politička provokacija", istakao je Dačić.

On je dodao da su tokom celog dana diplomate iz EU vršile pritisak da se albanski navijači koje su srpski organi hteli da zadrže na aerodromu puste na stadion, iako nisu imali karte.

"Srbija ne snosi nikakvu odgovornost za prekid ove utakmice", naveo je Dačić, koji je dodao da, prema poslednjim informacijama, nema incidenata oko srpske Ambasade u Tirani, kako su javili ranije mediji.

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić osudio je ubacivanje transparenta sa obeležjima "velike Albanije" na utakmici između reprezentacija Srbije i Albanije kao nedopustivu i za svaku osudu perfidnu provokaciju ekstremista, te istakao da očekuje da i albanska strana osudi incident.

"Na delu je zaista brutalna zloupotreba sporta od albanskih ekstremista. Sa naše strane nije bilo incidenata, naprotiv. Pokazali smo se kao dobri domaćini. Nijedna ružna reč sa naše strane. Čak i nakon ove perfidne provokacije ekstremista naši navijači su u većini pokazali prisebnost", rekao je Udovičić.

On je ocenio da ovakva dešavanja sigurno neće pozitivno uticati na odnose u regionu. "Očekujemo od albanske strane da nedvosmisleno osudi ovakvo nedopustivo perfidno ponašanje ekstremista", naveo je Udovičić.

Pročitajte još:

Prljava ptovokacia: Zastava "velike Albanije" na utakmici Srbija - Albanij

* Brat albanskog premijera upravljao letelicom! Uhapšen, pa pušten "posle pregovora"

* Pogledajte prljavu provokaciju Albanaca
* Vučiću, tugo premijerska, spasi Srbiju

Fudbalska utakmica između reprezentacija Srbije i Albanije prekinuta je u utorak uveče u Beogradu nakon incidenta kada se pred kraj prvog poluvremena iznad terena pojavila mala letelica sa albanskom zastavom.

Ružić: Nisam umešan u incident

Funkcioner Socijalističke partije Srbije i Fudbalskog kluba Partizan Branko Ružić demantovao je u sredu pisanje pojedinih medija da su on lično i funkcioneri tog kluba umešani u organizovanje vređanja premijera Srbije u direktnom TV-prenosu utakmice Srbija-Albanija.
"Pozivam pripadnike nadleznih organa, pre svega MUP-a da urgentno istraže ovaj slučaj", navodi se u pisanoj izjavi Ružića dostavljenoj medijima.
"Na utakmici Srbija-Albanija bio sam isto toliko prisutan koliko su bili prisutni Barak Obama, Vladimir Vladimirovič (Putin) i Angela Merkel, i to u svojstvu zaduženih rukovaoca za upravljanje dronom sa daljine", navodi se u pisanoj izjavi.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.10.2014. 08:52
Oni nama nikada nisu mislili dobro niti će misliti, to su činjenice! Ne radi se tu o provokaciji već o direktnom napadu! Znate i vi vrlo dobro samo ne smete da priznate! Bolje da narod i državu naoružate jer od ovakvog se mira treba braniti!
Sreda 15.10.2014. 09:14
Srbija ne snosi nikakvu odgovornost Dacicu, ali je zato snosi njeno poltronsko i kvislinsko rukovodstvo. Ostali ste duzni javnosti da decidirano kazete iz kojih se to "prijateljskih" ambasada E.U (a mozda i jos neke), sinoc urgiralo da se protivno odluci UEFA.e puste mutanti na stadion. Dali znas da krsenje te odluke povlaci licnu, a ne drzavnu odgovornost iza koje se uvek krijete poganci. Dok nas vec orkestrovano pljuju po zapadnim medijima u vec izgleda pripremljenim novinskim izvestajima, uz pomoc velike ciftarske dijaspore sa njihovim komentarima, ti nam dajes infaltilne primere sta bi bilo kad bi bilo. Evoga i govnara Karl Bilt se vec javio sa neutralnim "mirotvorackim" komentarom.
Sreda 15.10.2014. 09:28
ДАНАС зна да је то била "смишљена и УНАПРЕД планирана" акција ?? Па што то ниси знао прекјуче, говнару љигави ??? А и фрања удовичић се утопио у слине - "Očekujemo od albanske strane da nedvosmisleno osudi ovakvo nedopustivo perfidno ponašanje ekstremista" ? -само ти фрањо очекуј, док брат-премијер већ изјављује како је "поносан на брата" !!! јебем вас "информисане" и "далековидеће да вас јебем...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online