Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 05.10.2014.
10:27
Srna A

"Poseta Putina nema nikakve veze sa ulaskom Srbije u EU"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je u nedelju da je poseta predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji, 16. oktobra, bilateralna stvar Srbije i Rusije koja nema nikakve veze sa glavnim spoljnopolitičkim ciljevima Srbije da postane članica EU.

Poseta Putina nema nikakve veze sa aktuelnim odnosima na evropskomn kontinentu: Ivica Dačić
 



"Ta poseta je dobra i pozitivna i srpski narod će sa velikim oduševljenjem učesvovati na manifestacijama povodom Oslobođenja Beograda", rekao je Dačić.

On je napomenuo da je poseta Putina Srbiji ugovarana pre više meseci i da nema veze sa aktuelnim odnosima na evropskom kontinentu.

Dačić je naglasio da Srbija paralelno želi da ide ka EU, ali da istovremeno poštuje svoje nacionalne i državne interese i tradicionalne prijatelje, te da razvija ekonomske, političke i kulturne odnose sa zemljama kao što je Rusija.

Govoreći o redovnom godišnjem izveštaju Evropske komisije o Srbiji, Dačić je ocenio da će on biti najpozitivniji do sada i da će od svih zemalja zapadnog Balkana Srbija imati najbolju ocenu, ali da je normalno da bude i nekih zamerki jer, kako je naveo, "da ih nema, Srbija bi već bila u EU".

On je napomenuo da EU insistira da pregovori počnu sa tri važna "veto poglavlja" - 23, 24 i 35 koja, kako je ocenio, "mogu brzo da zaustave svaku zemlju na putu ka EU".

"Kada je reč o poglavlju 35, tu imamo pat poziciju sa Kosovom, koje nema Vladu i mi nemamo sa kime da razgovaramo. Nadamo se da ćemo do kraja godine otvoriti to, kao i poglavlje 32, ali to nećemo dobiti bez takozvanih veto poglavlja 23, 24 i 35, kod kojih postoji mogućnost prekida pragovora", rekao je Dačić.

On je rekao i da očekuje primedbe iz EU na projekat "Južni tok", dodajući da ni same članice EU nemaju usaglašenu politiku o tom pitanju.

POVEZANE VESTI

Nedelja 05.10.2014. 10:45
Nadam se da će utihnuti priča i Eu! Uostalom i sama EU je glasno rekla da nema ulaska dok ne priznamo Kosovo i Metohiju kao nezavisnu državu! Te prema tome nerazumljiva je ova priča Dačića!!!
Nedelja 05.10.2014. 10:46
Pošto vas Evropa potroši spas vam je što će Putin da vam oprosti Putin hoće zbog srpskog naroda maske su pale smrdljivi zapad i njihova bolest neka ostane sa njima a mi volimo ruski narod i pravimo BALKANSKU RUSIJU zbog budućnosti koja dolazi.
Nedelja 05.10.2014. 11:12
Nemas ni ti Dacicu nikakve veze niti pojma sa politikom.Tolike godine svojom guzicom smrduckas na vlasti, a nikad ni jednu jedinu pozitivnu stvar nisi napravio za boljitak srpskom narodu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online