Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
21
Petak 03.10.2014.
00:12
alo.rs A

Srbija sprema spektakl za Putina

Vojna parada povodom 70. godišnjice oslobođenja Beograda, na kojoj će 16. oktobra počasni gost biti predsednik Rusije Vladimir Putin, biće ne samo jedna od najvećih u poslednjih nekoliko decenija, već će to biti i prilika da se na istom mestu nađu legendarni Prle i neustrašivi Sirogojno, junaci iz kultnih partizanskih ostvarenja „Otpisani“ i „Boško Buha“.

Vladimira Putina čeka spektakularan doček u Beogradu

Naime, organizatori ove desetodnevne manifestacije pronašli su čoveka po kojem je napisan lik Prleta i on će iz prve ruke ispričati koje spektakularne akcije iz serije su se zaista i dogodile na ulicama okupiranog Beograda. Tačno 36 godina pošto je u tandemu s Boškom Buhom “izbombardovao” fašiste na filmskom platnu, glumac Dragan Bjelogrlić će uskočiti u ulogu reditelja vizuelnog spektakla koji će biti predstavljen 19. oktobra u „Kombak areni“.

Događaj broj jedan svakako je dolazak Putina, a prema Drecunovom objašnjenju, on u Srbiju stiže kao predsednik čija je armija učestvovala u operaciji oslobađanja Beograda.

- Ruska vojska je naslednica Crvene armije. S druge strane, pozvali smo sve veterane rata iz savezničkih zemalja, pozvali smo sve veterane rata iz bivših jugoslovenskih republika i mnogi će se odazvati. Dakle, uopšte nije pravljena nikakva selekcija i tu ne može niko da nađe nikakav politički motiv - naglašava Drecun.

Milovan Drecun iz organizacionog odbora najavljuje za „Alo!“ da će ključni događaj biti 16. oktobra, kada će na Novom Beogradu biti organizovana vojna parada, i to, kako kaže, mnogo jača od bilo koje ovakve smotre koja je održavana u poslednje vreme.

- Događaj u „Areni“ biće poseban, i za njegov vizuelni deo je zadužen Dragan Bjelogrlić. Ideja je da na jedan drugačiji, pre svega moderniji način obeležimo godišnjicu oslobođenja Beograda i više je približimo mladoj generaciji koja evidentno ne zna mnogo o tome. Želimo da se sećanje na ove događaje ne svede na polaganje venaca i neku večernju akademiju.

Zanimljivo je da će tu biti i čovek po kojem je nastao lik Prleta iz „Otpisanih“, ali biće predstavljeno i mnogo drugih detalja i neispričanih priča iz ovog doba. Ključna poruka je da se ne zaboravi antifašizam i da se jasno pokaže da je Beograd grad slobode, uvek bio i ostaće - izjavio je Drecun.

U danima obeležavanja antifašističke borbe za slobodu Beograda javnosti će biti prikazane nesvakidašnje izložbe fotografija, poštanske markice, premijerna prikazivanja do sada neviđenih snimaka oktobarske bitke za Beograd, a među njima će biti i materijal koji su nemački vojnici snimali tokom akcije oslobođenje.

POVEZANE VESTI

Petak 03.10.2014. 00:21
ДА НАМ СТИГНЕШ С БОЖИЈОМ ПОМОЋУ ВЛАДИМИРЕ ВЛАДИМИРОВИЧУ,УВЕК СИ НАМ ДОБРО ДОШАО ГОСТ,БОГ ТИ ЗДРАВЉА И СРЕЋЕ ДАО
Petak 03.10.2014. 00:18
Dali cete se setiti i Ravnogoraca, koji su prvi u Evropi poveli borbu protiv nacista? Sudeci da su ljigavac Drecun i masoncina Bjelogrlic u organizaciji, toga nece biti.
Petak 03.10.2014. 00:29
Jel postoje pravne osnove da jednog dana postane predsednik Srbije ???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online