Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 02.10.2014.
17:26
Beta A

"I u zdravstvu moraju da dele sudbinu svih građana"

Ministri Kori Udovički i Zlatibor Lončar rekli su u četvrtak predstavnicima reprezentativnih sindikata u oblasti zdravstva da će novi zakon o platama uvesti pravednost i uporedivost zarada u javnoj upravi, ali i da zdravstveni radnici moraju da podele sudbinu svih građana.

Razume situaciju u kojoj se nalaze zfravstveni radnici: Zlatibor Lončar
 

Predstavnici reprezentativnih sindikata sastali su se danas sa ministrima povodom najavljenog Nacrta zakona o platama i merama štednje koje planira Vlada Srbije i izrazili nezadovoljstvo trenutnim položajem zdravstvenih radnika.

Kako se navodi u saopštenju, potpredsednica vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički je objasnila da će se zakonom o platama rešiti nepravde među zaradama, ali da će "povećanje plate ići postepeno u zavisnosti od finansijske situacijeu zemlji".

Prema njenim rečima, zarada mora da prati složenost, uslove rada i odgovornost posla.

"Predstavnici sindikata su izrazili nezadovoljstvo trenutnim položajem zdravstvenih radnika koje očekuje smanjenje plata na već nepovoljnu finansijsku situaciju, kao i na postojanje krize poverenja među zaposlenima", piše u saopštenju iz kabineta potpredsednicevlade.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je uverio predstavnike sindikata da vrlo dobro razume situaciju i da ima iskrene i najbolje namere da se položaj zdravstvenih radnika poboljša, ali da sudbinu svih građana moraju da podele i zdravstveni radnici.

Lončar je istakao da će se boriti da sa popravljanjem finansijske situacije, koje očekuje već u 2016. godini, bude bolje i zdravstvenim radnicima.

U ime zaposlenih u zdravstvu, na sastanku su bili predstavnici Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije, Sindikata medicinskih sestara i tehničara Srbije, Granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite "Nezavisnost" i predstavnici Sindikata lekara i farmaceuta Srbije.

Petak 03.10.2014. 15:32
U zdravstvu su ponizeni nemedicinski radnici,ekonomista primer u zdravstvu ima platu 27000 dinara a sa smanjenjem bice 25000 dinara,i oni nemedicinski radnici imaju decu koju treba da hrane,bruka i sramota ministre,A doktori se ne bune jer se plasiraju lazne price o njihovim primanjima,specijalista ima platu 80-85 000 dinara,dezurstva dan vikendom preko 10000 dinara,radnim danom upola,pripravnost preko 10 000 dinara steluje se,i jos raznih bonusa i nikada mesecno nisu ispod 130000 dinara zvanicno na racunu.Proverite njihove uplate mesecne i videce te,proverena informacija.Doktor i kada je najgori i nista ne radi prima isto kao onaj sto zna posao i radi,zasticeni su lenjivci.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online